PRIMOPREDAJA VLASTI / Šefica zagrebačkog Holdinga najavila odlazak, uzet će i 'finu' otpremninu. Hoće li i drugi svojevoljno otići?

Šefica Zagrebačkog holdinga, Ana Stojić Deban, najavila je da će Tomaševiću biti na raspolaganju u prvim danima te da planira uzeti otpremninu u iznosu od 96.000 kuna bruto

1.6.2021.
9:54
PIXSELL, Željko Lukunić

Prvog neslužbenog radnog dana nakon izbora, novoizabrani gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević nije kontaktirao još uvijek aktualnu gradsku upravu radi primopredaje vlasti, a njegovo prvo obraćanje očekuje se na današnjoj konferenciji za novinare.

Jučer je v.d. gradonačelnica Zagreba Jelena Pavičić Vukičević kazala da je sva dokumentacija pripremljena te najavila da bi primopredaja vlasti mogla biti obavljena već u petak, što je najraniji zakonski rok za taj službeni postupak.

Direktori bi morali staviti mandate na raspolaganje

Trenutno se najviše iščekuje što će biti biti s pročelnicima gradskih ureda koji prema zakonu ne moraju dati ostavke kada nova vlast zasjedne u Gradsko poglavarstvo. No, mandate na raspolaganje trebali bi staviti direktori trgovačkih društava čiji je osnivač Grad Zagreb.

Večernji list piše kako je već u ponedjeljak šefica Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban najavila da ne misli ostati na čelu te megatvrtke. Deban je izjavila da će Tomaševiću biti na raspolaganju u prvim danima te da planira uzeti otpremninu u iznosu od 96.000 kuna bruto, koja je definirana zakonom i odnosi se na ukupno tri bruto plaće.

'Tomašević nije svjestan u što se uvalio'

Tomašević je još u izbornoj noći u razgovoru za Hinu izjavio da će uprave gradskih poduzeća biti birane na javnom natječaju.

"Ići ćemo u etapama, a započet ćemo sa Zagrebačkim holdingom jer je to golem sustav sa 14 podružnica i osam gradskih poduzeća. Od gradskih poduzeća izvan Holdinga prioritet će nam biti ZET zbog veličine i važnosti", kazao je Tomašević.

Večernji list piše da direktori gradskih firmi mandate na raspolaganje moraju dati u roku od 15 dana te da nije pitanje kadrovskih rješenja i smanjenja gradskih ureda sa 27 na 15 jedina zamka na koju Tomašević treba paziti. Bit će ih, može se čuti među zagrebačkim političarima, zasigurno još. Neki čak tvrde da Tomašević "nije svjestan u što se uvalio" i što znači voditi jedan takav ogroman sustav.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali