SUSRET U DUBROVNIKU

ŠEFICA MMF-a U HRVATSKOJ: S Plenkovićem razgovarala o uvođenju eura, on se hvalio uspjesima Vlade

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas u Dubrovniku s izvršnom direktoricom Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde. S njom je razgovarao o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj, ali i o preduvjetima za uvođenje eura, priopćeno je iz Vlade RH.

Uz predsjednika Vlade bila je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić. Oni su s Lagarde razgovarali  o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama koje se provode u cilju očuvanja financijske stabilnosti i održivosti javnih financija. Bilo je riječi i o aktivnostima i naporima koje Vlada čini kako bi se ubrzao gospodarski rast i povećala zaposlenost.

 

Plenković  je izvršnu direktoricu Međunarodnog monetarnog fonda upoznao i s Nacionalnim programom reformi 2017., kao temeljnim dokumentom u provođenju strukturnih reformi, a naglasio je i to da je izlazak Hrvatske iz Procedure prekomjernog proračunskog manjka potvrda Vladine odgovorne fiskalne politike.

Sugovornici su se složili da je važno nastaviti s provođenjem racionalne politike u upravljanju javnim financijama, što je jedan od preduvjeta za pristupanje eurozoni i uvođenju eura.

PLENKOVIĆ SE HVALI: ‘Zadužili smo se po vrlo dobrim uvjetima, a državni službenici uskoro će dobiti regres’

DA SU IZBORI SADA, TKO BI POBIJEDIO? HDZ-u prednost raste, a Plenković i Kolinda najpopularniji su političari

Povratak na Net.hr