ŠEF WESTGATEA ŽESTOKO: / 'Sad smo Švedska, samo bez shopping centara. Može li kod nas crkva raditi nedjeljom'

'Bili smo dobri kada smo plaćali doprinose i zapošljavali građevinare, ' poručuje, nabrajajući vrtoglave iznose raznih izdataka koje njegova tvrtka morala platiti za samo jedan projekt

16.5.2020.
14:21
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Odluka Stožera o neradnoj nedjelji digla je na noge trgovce, osobito zato što se istovremeno dopuštaju okupljanja koja su, smatraju, epidemiološki daleko opasnija.

Drugi dovode u pitanje i samu legalnost takvog poteza stožera, osobito zato što je HDZ najavljivao kako će zabraniti rad nedjeljom sve dok nije postalo jasno kako neće proći u Saboru. Denis Čupić, direktor F. O. Grupe koja upravlja šoping centrom Westgate, na Facebooku se tako prilično sarkastično osvrnuo na odluku da se otvore granice, a trgovačkim centrima se i dalje zabranjuje rad nedjeljom.

Gosti iz inozemstva, ali bez šoping centara

"Dakle, sad smo Švedska sa gostima iz inozemstva ali bez shopping centara. Niti kina u shopping centrima ne smiju, no druga smiju? Da ih ne zamijene ljudi za crkvu možda? Može crkva u shopping centru? Može ona raditi nedjeljom?" počinje u svom postu da bi nastavio u ozbiljnijem tonu:

"Kad smo gradili centre, plaćali komunalne doprinose, priključke, u prosjeku na 2 godine zaposlili od 500 do 3.500 radnika građevinskih firmi bili smo dobri. U Westgate smo uložili 305 milijuna eura, od toga komunalni doprinos 110 milijuna Kn, vodni 55 milijuna Kn, priključak struje 49 milijuna Kn, obnova i prosirenje stare zagorske 50 milijuna Kn.

Dakle ca. 40 milijuna EUR je otišlo javnoj ruci. Samo na jednom projektu. I danas plaćamo komunalnu naknadu i vodnu naknadu oko 10 milijuna kn godišnje plus naknadu za OIE od 3.6 milijuna Kn. Ah, da, ne trebamo raditi nedjeljom. Ma ja mislim da ne trebamo niti jedan dan, ima dosta zanimacije od kopanja nosa, rađenja kuglica, slaganja brodića od papira, čemu raditi. Lijepo je neraditi. Jer neraditi se mora", zaključuje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali