ŠEF VODOVODA NAJAVIO NOVE KAZNENE PRIJAVE, DUSPARA PROZVAO MINISTRA ĆORIĆA: / 'Da ima imalo morala, podnio bi ostavku'

4.4.2018.
11:10
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Direktor brodskog Vodovoda Stjepan Aščić najavio je na današnjoj konferenciji za medije podizanje kaznenih prijava zbog netočnog informiranja i klevete. "Ono što moram reći da, analiza sirove vode u Slavonskom Brodu... nikada na crpilištu Jelas se nije pojavila količina ugljikovodika ni blizu ovim koncentracijama koje su se pojavile. Okrivljeni smo da smo mogli pravilnim održavanjem to napraviti, ali to nije moguće. Ja ću danas vjerojatno podnijeti kaznene prijave za netočno informiranje i klevetu i sazvati izvanrednu sjednicu nadzornog odbora. Moram analizirati što je točno tko rekao i na osnovu toga ćemo postupiti, kazao je Aščić dodajući kako je gradonačelnik Duspara njegov šef i uvijek ima stavljen njegov mandat na raspolaganje.

Šest dana mjesto zagađenja bez nadzora

Gradonačelnik Mirko Duspara je rekao kako je u želji da zaštiti građane Broda tražio hitnu intervenciju nakon incidenta koji se dogodio. "Mi danas četvrti dan nemamo podatke nego idemo na riječ ministra koji je nažalost upropastio Uskrs jer je bio na telefonu. Moram vas podsjetiti da su ministri došli u grad na gotovo. Nije bilo nikakvih problema. Sad štiteći privatne interese prebacujemo odgovornost na gradsko trgovačko društvo, na grad, a samim time i na 90 tisuća građana. Ja bih vas podsjetio na nalaze, zadnji je odrađen 22. 3. Nalaz je bio gotovo 28. u jutarnjim satima i dobili smo koja je koncentracija ugljikovodika. Kad se dogodi izlijevanje nafte dignu se svi na noge, kod nas se to dogodilo i oni šest dana ostave mjesto bez nadzora", rekao je Duspara.

'Nek' ne štite zagađivače'

Ističe kako je ministru postavio pitanje zašto njegove službe nisu odradile posao te dodaje da od policije traži da provjere tamošnje bunare, a od Ministarstva da ne štiti zagađivače. "Nema te tvornice vode koja je programirana da od nafte radi vodu", rekao je Duspara, dodajući kako je očekivao da će ministar zaštititi građane i da bi, da ima imalo morala, već u petak podnio ostavku.

U međuvremenu se očekuju rezultati neovisne analize koji bi, kako piše Dnevnik.hr, trebali stići tijekom današnjeg dana ili sutra. Oko 90.000 ljudi i dalje je bez vode pa se osiguravaju uz pomoć cisterni i mjesnih vodosprema.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali