NEKOM SU PRSTI U KUPUSU

ŠEF SDP-A PONOVNO PROZIVA VLADAJUĆE: ‘Plenkovićeva nervoza je razumljiva jer Dalić je hodajući sukob interesa’

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nakon potvrđivanja članova Istražnog povjerenstva kazao je kako su nakon tri mjeseca napokon prisilili HDZ na osnivanje Povjerenstva što je nazvao ‘teško izvoljevanom bitkom’ koju ne smatra pobjedom SDP-a.

Što se tiče Agrokora, Bernardić je kazao kako su još mnoge stvari ostale nepoznate i da su ‘jedine činjenice da je bilo tajnih sastanaka u Vladi, da je sam Todorić aktivirao lex Agrokor kojeg je predložio Plenković, a da su sve ostalo spinovi.

‘Tko je lagao Ramljak ili Marić? Tko je pisao lex Agrokor i kakva je veza Plenkovića s piscima lex Agrokora? Kako je moguće da premijer može utjecati na represivni sustav?’, pita se šef SDP-a koji je potom ponovno prozvao premijera Plenkovića da niti na jedno konkretno pitanje nije dao odgovor.

SABOR IZGLASAO POVJERENSTVO O AGROKORU I NOVE SUCE USTAVNOG SUDA: U burnoj raspravi Bulj potpuno izgubio živce…

‘Jedini njegov odgovor na suvislo pitanje je priča o kupusu, neki će reći da je to smirivanje situacije, ali vrlo je evidentno da se iza toga krije jedna velika nervoza i prsti u kupusu’, kazao je Bernardić.

Dodao je kako bi se pred Povjerenstvom trebali naći, osim Ivice Todorića i Plenković i Ramljak i Dalić.

‘Svima u ovoj zemlji je jasno da je Dalić hodajući sukob interesa, ona će također morati odgovarati pred Povjerenstvom,  ali i pred DORH-om, tako da joj ja ne želim otežavati situaciju, njezina nervoza je razumljiva kao i Plenkovićeva’, kazao je Bernardić.

Na pitanje treba li pred Povjerenstvo stati i bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović za čiji je mandat Mercator Agrokoru prodan, Bernardić je kazao kako SDP ne bježi od ničega, da je njima u interesu da se rasvijetli istina i da se više ne dogodi da netko može sakriti 20 milijardi, a da to nitko ne zna. Istaknuo je i kako će Povjerenstvo samo odlučiti koga će pozvati na razgovor.

Povratak na Net.hr