OKRUŽENJE JE NEPOVOLJNO

ŠEF ISTARSKOG STOŽERA O REKORDNOM BROJU NOVOZARAŽENIH: ‘Frustrirani smo, više ne možemo biti zelena oaza’

‘Imali smo dobru situaciju, ali imamo import iz drugih krajeva. Nemamo slobodnog širenja, ali pitanje je koliko možemo izdržati nepovoljno okruženje’, kazao je načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac

Nakon što je tjednima slovila za jednu od rijetkih zelenih regija u Europi po broju zaraženih koronavirusom, Istra je danas imala rekordan 41 slučaj novozaraženih koronavirusom u jednome danu.

“Kod 33 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima iz Rijeke (19), Zagreba (8), Slavonije (4) te po jednu osobu iz srednje Dalmacije i Međimurja”, kazao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

‘Ne možemo utjecati na importe’

Po njegovim riječima, dio novozaraženih su bliski kontakti osoba već pozitivnih na koronavirus, a dio su osobe koje su bile u samoizolaciji. Kozlevac je najavio nove mjere za županiju te priznao da je cijeli Stožer frustriran zbog novonastale situacije.

“Istra ne može biti zelena oaza kada je okruženje nepovoljno. Imali smo dobru situaciju, ali imamo import iz drugih krajeva. Nemamo slobodnog širenja, ali pitanje je koliko možemo izdržati nepovoljno okruženje. Frustrira nas, ali ne možemo utjecati na importe. Pokušat ćemo se obraniti novim mjerama koje su u pripremi. Trenutno radimo na njima i komunicirat ćemo ih prema javnosti kada ih pripremimo”, kazao je Kozlevac za Dnevnik.hr.

Apelirao je na žitelje Istre da se pridržavaju mjera zaštite, a učenike i studente koji se školuju izvan županije da u slučaju sumnje na COVID-19 izbjegavaju javni prijevoz i okupljanja.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr