ČVENK U VLADI

ŠEF INE NAKON SASTANKA S PLENKOVIĆEM: ‘Razgovor je bio konstruktivan, to je sve što mogu reći’

Predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott ocijenio je svoj susret s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem kao vrlo važan sastanak jer je Uprava Ine nakon nekoliko godina imala priliku izravno izvijestiti Vladu o stanju u Ini.

Aldott je rekao tek da je razgovor s premijerom Plenkovićem i ministrom zaštite okoliša i energetike Slavenom Dobrovićem bio vrlo konstruktivan, a od posebnog je značaja jer je nakon više godina Uprava izravno informirala Vladu o stanju u INA-i. Aldott smatra da je to dobar smjer, piše N1.

PREDSJEDNIK UPRAVE INE: ‘Nadam se da neće biti iznenađenja s Vladom’

Nakon sastanka u Banskim dvorima nije odgovorio na pitanje je li Plenković nakon sastanka zadovoljan smjerom kojim ide INA, već je rekao da treba pitati Vladu kako vidi cijelu situaciju.

Nije htio komentirati i planove o Rafineriji Sisak. Novinari su ga pitali planiraju li zatvaranje sisačke rafinerije, no Aldott je odgovorio samo da se na sastanku govorilo o poslovanju, financijskom stanju i sveukupnom biznisu.

MINISTAR DOBROVIĆ PRVO DANAS NAJAVIO DA SE RAFINERIJA SISAK GASI, A SADA TVRDI: ‘To nije opcija!’

GASI LI SE SISAČKA RAFINERIJA? Izjave Mostovaca izazvale buru, zbog svega reagirao i Plenković: ‘Zvao sam šefa Ine…’

‘Cjelokupni biznis uključuje normalno i naše poslovanje u ‘upstream’ biznisu, istraživanju, proizvodnji u rafinerijama i o svemu tome smo informirali Vladu’, rekao je Aldott.

Osvrnuo se i na nedavnu izjavu predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija da ‘je INA prošlost i sadašnjost, ali ne nužno i budućnost’. Aldott je povodom toga rekao da na sastanku nije bilo riječi o tome što dioničari rade ili žele raditi, prenosi N1.

Podsjetimo, na prvoj je sjednici Vlade Andrej Plenković poručio da neće dopustiti da INA postane podružnica MOL-a, već da mora biti jamac hrvatska energetske sigurnosti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr