ŠEF HSS-a O SUDBINI VLADE: / '25 godina nismo imali ovakvu situaciju i ovo će brzo ići kraju'

"Činjenica je da 25 godina nismo imali ovakvu situaciju i da će ovo vrlo brzo ići kraju. HSS je ispunio dogovor", kazao je Kreš Beljak odgovarajući na pitanje koliko će trajati Vlada.

12.5.2016.
8:05
PIXSELL, Borna Filić
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Nećemo dopustiti daljnju rasprodaju hrvatske imovine koju su generacije stjecale, a koja je olako u zadnjih 25 godina rasprodavana i pljačkana",izjavio je šef HSS-a Krešo Beljak za N1 ponavljajući još jednom kako će njegova stranka čvrsto stati uz Koprivničance i sve ljude koji drže do Podravke ili od nje žive.

'Ne želimo da autobusi s iseljenicima počnu odlaziti i iz Koprivnice'

Na pitanje hoće li napustiti Domoljubnu koaliciju u slučaju prodaje, Beljak je odgovorio: "Ja nisam nikakav diktator, ne želim donositi odluke sam, osobno sam protiv toga, ali na sastanku će se odlučiti. Sigurno nema nikoga tko bi podržao prodaju Podravke, mi smo sigurno protiv toga i donijet ćemo odluke."

Potom je iznio i jedna prijedlog: "Neka potpišu ugovore sa svim kooperantima na 30 godina i onda neka prodaju Podravku. Nije problem samo Podravka, problem je ljudi koji žive od Podravke, kraj koji se uspio održati, usprkos pljačkama društva i privatizacijama. Dovoljno je vidjeti što se događa u Slavoniji i Dalmaciji, ne želimo da autobusi počnu odlaziti i iz Koprivnice."

BUZ-ov potez zabrinjavajući

Na pitanje ide li se na rušenje premijera Tihomira Oreškovića, Beljak je odgovorio da ne zna, ali je istaknuo da Orešković nikad nije imao podršku HSS-a te da bi premijer trebao biti Karamarko. "Zabrinjavajuće po Domoljubnu koaliciju jest da je BUZ bio dio Domoljubne koalicije, a po ovome bi značilo da se ona raspala", dodao je.

Beljak ne može precizirati koliko će postojeća Vlada trajati, no ističe: "Činjenica je da 25 godina nismo imali ovakvu situaciju i da će ovo vrlo brzo ići kraju. HSS je ispunio dogovor. Imali smo dogovor o zajedničkom izlasku na državne i europske izbore. Na lokalne izbore 2017. HSS izlazi samostalno, a što se tiče državne razine to je opet stvar dogovora, ja se nadam da će HSS smoći snage i da može biti faktor na budućoj političkoj karti".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali