PROSLIJEĐENO DORH-U

ŠEF FONDA ZA OBNOVU OD POTRESA: ‘Stigla prva prijava za kriminal, građani nam sami prijavljuju prijevare’

Iako nije otkrio detalje prvog prijavljenog slučaja zloupotrebe, Vanđelić je kazao da se radilo o hitnim intervencijama, a navodno je riječ o milijun i pol kuna

Damir Vanđelić, ravnatelj Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije i njegovi suradnici predstavili su danas na konferenciji za novinare kvartalno izvješće o radu Fonda. Među ostalim, kazali su kako posebnu pažnju posvećuju pokušajima zloupotreba i prijevara. Stoga su, kažu, uveli mogućnost da građani anonimno prijavljuju takve slučajeve na koje sumnjaju.

Pozvali medije da im pomognu utvrditi prijevare

“Smatrali smo potrebnim da u svakom našem postupku sukob interesa bude izbjegnut. Uspostavili smo sustav prijavljivanja nepravilnosti i to mogu građani sami prijaviti. I ovom prilikom ih pozivam da to i učine. U trećoj fazi je digitalizacija sustava i nabava antifraud sustava. Trenutno tražimo ponuditelje”, kazao je direktor Službe za prevenciju prijevara Davor Iljkić.

On je pozvao medije da im pomognu u otkrivanju nepravilnosti u obnovi nakon potresa.

Vanđelić je kazao kako je Fond podnio DORH-u prvu prijavu za zloupotrebu u obnovi.

Prvi sumnjiv slučaj ‘težak’ milijun i pol kuna

Iako nije otkrio detalje tog slučaja, Vanđelić je kazao da se radilo o hitnim intervencijama.

“Riječ je prijavi mogućeg kaznenog djela. Nismo mi prijavili nekog upravitelja, nego nama građani prijavljuju nepravilnosti i mi to prosljeđujemo u DORH-u”, kazao je uz napomenu da u spomenutom slučaju nije bilo isplate iz Fonda.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o mogućoj zloupotrebi milijun i pol kuna.

Osim toga, Vanđelić je kazao da će sve isplate za hitne intervencije biti u roku od pet dana nakon primitka dokumentacije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr