PLETER NA TERENU

ŠEF DRŽAVNE TVRTKE KOJA JE PREUZELA KUHANJE ZA BANIJU PRED KAMERAMA: RTL-ov reporter ga pitao – zašto su dva tjedna kuhali volonteri?

Nakon što su 13 dana hranu za stanovnike potresom pogodđenog područja kuhali volonteri iz cijele zemlje, sada je to preuzela državna tvrtka

Predsjednik uprave Pleter usluge Marijan Mareković, državne tvrtke koja je preuzela pripremu obroka za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, izjavio je u ponedjeljak kako je Pleter u prvim danima nakon potresa počeo pripremati obroke za osobe u vojarni.

“Pleter je već na sam dan potresa u utorak navečer, odnosno od srijede ujutro počeo pripremati obroke u vojarni za potrebe vojske i civile, među kojima su bili i ljudi koji su bili smješteni u domu za starije, a bili su na privremenom smještaju u vojarni”, rekao je Mareković za RTL Danas.

ZABORAVLJENA SELA: ‘Potres je udario pečat na naše nevolje’; Širi se val humanosti, ali ima i prevaranata: ‘To što rade je strašno lihvarenje’

Što se tiče ostalih građana na potresom pogođenom području, rekao je da su jučer dobili zahtjev da s današnjim danom krenu u realizaciju osiguranja prehrane. Potvrdio je da bi tvrtka bila spremna preuzeti toliki broj obroka i prvi dan, da je to od njih zatraženo.

Danas su isporučili 7000 toplih i 5000 suhih obroka, a takav je plan i za sutra. Krizni stožer će im, rekao je, svaki dan dostavljati podatke o lokacijama i broju obroka koje trebaju osigurati.

Upitan kako gleda na to da su obroke dva tjedna uglavnom pripremali volonteri, rekao je da je to vjerojatno odluka Stožera o angažiranju snaga na terenu.

Što se tiče nabavke namirnica, Mareković je istaknuo kako Pleter ima svoje godišnje ugovore s dobavljačima te tako osiguravaju namirnice za prehranu. O cijeni nije htio posebno govoriti, već je ustvrdio da cijena zavisi o broju i količini obroka. Na terenu će, kaže, biti koliko god to bude potrebno.

‘MI NISMO NIČIJI MAJMUNI, SUSTAV NE POSTOJI’: Poznati hrvatski chef kaže da ne odustaju od pripreme hrane u Petrinji

Povratak na Net.hr