ŠEF DRŽAVNE TVRTKE KOJA JE PREUZELA KUHANJE ZA BANIJU PRED KAMERAMA: / RTL-ov reporter ga pitao - zašto su dva tjedna kuhali volonteri?

Nakon što su 13 dana hranu za stanovnike potresom pogodđenog područja kuhali volonteri iz cijele zemlje, sada je to preuzela državna tvrtka

11.1.2021.
19:47
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik uprave Pleter usluge Marijan Mareković, državne tvrtke koja je preuzela pripremu obroka za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, izjavio je u ponedjeljak kako je Pleter u prvim danima nakon potresa počeo pripremati obroke za osobe u vojarni.

"Pleter je već na sam dan potresa u utorak navečer, odnosno od srijede ujutro počeo pripremati obroke u vojarni za potrebe vojske i civile, među kojima su bili i ljudi koji su bili smješteni u domu za starije, a bili su na privremenom smještaju u vojarni", rekao je Mareković za RTL Danas.

Što se tiče ostalih građana na potresom pogođenom području, rekao je da su jučer dobili zahtjev da s današnjim danom krenu u realizaciju osiguranja prehrane. Potvrdio je da bi tvrtka bila spremna preuzeti toliki broj obroka i prvi dan, da je to od njih zatraženo.

Danas su isporučili 7000 toplih i 5000 suhih obroka, a takav je plan i za sutra. Krizni stožer će im, rekao je, svaki dan dostavljati podatke o lokacijama i broju obroka koje trebaju osigurati.

Upitan kako gleda na to da su obroke dva tjedna uglavnom pripremali volonteri, rekao je da je to vjerojatno odluka Stožera o angažiranju snaga na terenu.

Što se tiče nabavke namirnica, Mareković je istaknuo kako Pleter ima svoje godišnje ugovore s dobavljačima te tako osiguravaju namirnice za prehranu. O cijeni nije htio posebno govoriti, već je ustvrdio da cijena zavisi o broju i količini obroka. Na terenu će, kaže, biti koliko god to bude potrebno.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali