Sedam sekretara za bogate penzije

Prije najavljenog zakona kojim će se ukinuti povlaštene mirovine, sedam aktualnih saborskih zastupnika umirovilo se na jedan dan. Smatraju da zaslužuju mirovine koje dosežu i 15.

16.1.2012.
17:25

Riječ je o HDZ-ovcima Vladimiru Šeksu, Stjepanu Milinkoviću, Ivanki Roksandić i Ani Lovrin, HDSSB-ovcu Bori Grubišiću te Furiu Radinu i Denešu Šoji iz manjina. Oni su se, dakle, umirovili na jedan dan, nakon čega su mirovinu zamrznuli te se vraćaju u saborske klupe. Time su si osigurali dobre novce, jer povlaštene saborske mirovine iznose i do 15.000 kuna.

Vladimir Šeks tvrdi kako je to učinio kao mjeru predostrožnosti, te da ne želi da mu netko nakon toliko godina rada u Saboru oduzme stečena prava, javlja HRT. U svom potezu Šeks ne vidi ništa nemoralno ni neprirodno.

Šprem: I ja imam uvjete, pa mi to nije palo na pamet

"I ja imam uvjete za povlaštenom mirovinom, pa mi nije palo na pamet da je idem ostvarivati", riječi su kojima je predsjednik Sabora Boris Šprem prokomentirao potez svojih kolega.

'Nemoralno je raditi protiv ovog naroda, protiv države, a ja sam u ove četiri godine i radeći kao kirurg više od 30 godina radio uvijek za građane, za narod. Pa sad građani kako god hoće neka to ocijene, al ja neću bježati ni od od kamere ni od ove izjave', izjavio je Boro Grubišić, saborski zastupnik HDSSB-a.

Na sud građana, čini se, nije bio spreman SDSS-ovac Milorad Pupovac. Zahtjev je za mirovinu podnio, a zatim ga povukao.

Dragutin Lesar, predsjednik Laburista koji se još 2005. godine zalagao za ukidanje povlaštenih mirovina, rekao je kako taj čin pokazuje moral i poštenje pojedinca.

Povlaštena saborska mirovina iznosi do 15.000 tisuća kuna.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali