'OSVETA' BANSKIH DVORA / Plenkovićevi radari ponovno su zakazali: Zna li uopće hrvatski premijer što mu ministri govore po medijima?

U planu je i nova runda direktne financijske pomoći socijalno najugroženijim građanima

2.3.2023.
20:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prvoga travnja, točnije, za 29 dana prestaju Vladine mjere ograničenja cijena struje i plina.

"Znam da bi htjeli neki detalj, ne mogu vam to iznijeti jer takav je dogovor. Radi se, kalibriraju se mjere, još se bruse ti detalji", kazao je ministar Davor Filipović.

Image
'ZAPITAJMO SE' /

Stručnjak otkrio gdje leži najveći problem kod poskupljenja pa objasnio zašto su jaja otišla toliko 'gore': 'Dva su razloga...'

Image
'ZAPITAJMO SE' /

Stručnjak otkrio gdje leži najveći problem kod poskupljenja pa objasnio zašto su jaja otišla toliko 'gore': 'Dva su razloga...'

Nova runda financijske pomoći

Poduzetnici su nestrpljivi. Boje se da su Vladi u fokusu opet samo građani. "Udruga glas poduzetnika smatra da bi se mjere neke trebale produžiti, recimo mjere za električnu energiju i mjere za plin", kazala je iz Udruge glas poduzetnika Branka Prišlić za RTL Danas.

U planu je i nova runda direktne financijske pomoći socijalno najugroženijim građanima.

"Uskladit ćemo dinamiku tih isplata s priljevom od dodatnog poreza na dobit za koji smo najavili da ćemo ga usmjeriti upravo prema tim skupinama", kazao je ministar Marko Primorac.

Sedam najvećih lanaca podatke nije poslalo

Cijene, barem u onim trgovačkim centrima koji su podatke dostavili, ne rastu. "Skoro 80 posto proizvoda koji su na bijeloj listi, da su oni zadržali cijene u odnosu na 31. 12.", govori Filipović.

Ipak, čak sedam najvećih lanaca svoje podatke Filipoviću nije poslalo. Sprema li im Vlada osvetu u vidu ukidanja subvencija za energente?

"Ja uopće ne znam o čemu govorite. Tako da, znači, ako ja ne znam, o tome u Vladi vjerojatno nitko ne govori", kazao je premijer Andrej Plenković.

Čini se da opet radari ne funkcioniraju najbolje, jer prije samo tjedan dana ministar gospodarstva je na pitanje hoće li se neposlušnima uskratiti mjere govorio ovako. "Sigurno ćemo uzeti u obzir kako su se pojedinci ponašali cijelo ovo vrijeme", govori Filipović.

Filipović i dalje tvrdi da su sve opcije na stolu, iako je ublažio retoriku. Uz poruku - pomoć svima kojima je potrebno.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču