PRIOPĆENJE JAVNOSTI

SDSS OSUDIO GRAFIT MRŽNJE U NOVOM SADU: ‘Izražavamo bezrezervnu solidarnost i podršku svima koji to osjećaju kao prijetnju’

SDSS najoštrije osudio novosadskim grafitom iskazanu poruku mržnje i poziv na nasilje prema Hrvatima

Nakon što je na objektu u novosadskoj četvrti Detelinara ispisan veliki grafit mržnje „Ubij Hrvata da šiptar nema brata“, danas su iz Samostalne demokratske srpske stranke poslali priopćenje za medije u kojem su osudili grafitom iskazanu poruku mržnje i poziv na nasilje prema pripadnicima hrvatskog naroda, piše N1.

“Najoštrije osuđujemo grafitom iskazanu poruku mržnje i poziv na nasilje prema pripadnicima hrvatskog naroda na jednoj zgradi u Novom Sadu. Izražavamo bezrezervnu solidarnost i podršku svima koji to osjećaju kao prijetnju, a posebno s našim kolegama Tomislavom Žigmanovom, predsjednikom DSHV-a i Jasnom Vojnić, predsjednicom HNV-a.”

Pozvali na sprječavanje takvih poruka

“Ujedno pozivamo predstavnike gradskih, pokrajinskih i republičkih vlasti Srbije da učine sve da se spriječi ponavljanje i širenje ovakvih poruka. Nemila iskustva Srba iz Hrvatske i nas kao njihovih predstavnika ne bi nitko smio koristiti za slanje ovakvih poruka pripadnicima hrvatskog naroda u Srbiji.

Mi s predstavnicima Hrvata gradimo partnerske odnose i nastojimo da se odnosi između naših matičnih država Srbije i Hrvatske unapređuju a ne da se kvare. Zato koristimo i ovu priliku da pozovemo najviše predstavnike Hrvatske i Srbije da se posvete unapređenju međusobnih odnosa”, stoji u priopćenju Samostalne demokratske srpske stranke, Srpskog narodnog vijeća i Zajedničkog vijeća općina.

NI U NOVOM SADU NEKI NISU IMUNI NA MRŽNJU, ISPISALI GRAFIT: ‘Ubij Hrvata da šiptar nema brata’

Povratak na Net.hr