PROMIJENIO DRES

SDP NAPUSTIO SABORSKI ZASTUPNIK: ‘Danas se više ne osjećam dobro kao član te stranke’

Nakon poraza na izborima, povlačenja Zorana Milanovića i istupanja dijela karlovačkog ogranka SDP-a, najveća oporbena stranka nastavlja se rasipati.

SDP-ov Tomislav Žagar od danas više ne djeluje kao saborski zastupnik te stranke već kao nezavisni zastupnik. Razloge ovoj odluci iznio je u otvorenom pismu kojim kritizira put na kojem se SDP sada nalazi.

Pismo prenosimo u cijelosti.

‘Više od 17 godina član sam SDP-a, vjerovao sam u ideje i program koji zastupa. Moram biti iskren i prema sebi i prema biračima, danas se više ne osjećam dobro kao član te stranke.

Sam gubitak izbora jasna je poruka građana što misle o nama te je jasna poruka njihovog nezadovoljstva stanjem unutar stranke. Osim toga, osjećam i golemo nezadovoljstvo među članovima. Upravo zato odlučio sam najprije podnijeti ostavku na mjesto županijskog predsjednika SDP-a, a potom i započeti sa samostalnim odnosno nezavisnim djelovanjem u Hrvatskom saboru.

VELIKI POTRES U SDP-u NAKON POTOPA NA IZBORIMA! Milanović: ‘Ja sam kriv za sve! Odlazim, više se neću kandidirati za šefa SDP-a’

SDP je postao podijeljenja stranka, a ja ne želim biti ni na jednoj strani. Osjećam da sam došao do kraja svog puta u toj stranci i da je vrijeme da krenem djelovati samostalno.

Moj najveći motiv je Slavonija. Smatram da niti jedna politička opcija nije dovoljno napravila za Slavoniju. U svakodnevnom kontaktu s ljudima, osjećam veliko razočarenje mnogih građana pa čak i mojih prijatelja općenito u politiku i političko djelovanje.

Mišljenja sam da puno više mogu učiniti kao nezavisni zastupnik za ljude, a najvećim dijelom mlade, koji masovno napuštaju Slavoniju, nego kao član tako velike stranke u kojoj se potrebe malih ljudi i napuštene Slavonije više ne čuju.

Želim okupiti ljude na područuju Virovitičko-podravske županije pa onda i Slavonije i Baranje u cijelosti koji poput mene smatraju da su potrebne korjenite promjene u političkom djelovanju na dobrobit stanovnika slavonskih županija, te im vratiti nadu u zastupničko mjesto koje je najodgovorniji posao u državnoj službi jer predstavlja upravo one koji su nam dali glas da se za njih borimo’, stoji u Žagarovom pismu.

Povratak na Net.hr