banner

EKSPLOZIJA ZARAZA

SDP REAGIRAO NA IZJAVE KAKO KOLONA SJEĆANJA NIJE KRIVA ZA ŠIRENJE VIRUSA: ‘To se ne može protumačiti drugačije nego političkim motivom’

‘Virus, jednostavno, ne prepoznaje te finese’, istaknuli su iz vinkovačkog SDP-a

Iz vinkovačkog SDP-a ocijenili su politički motiviranom izjavu ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije da se porast broja novozaraženih u toj županiji ne može dovesti u vezu s Kolonom sjećanja.

OZBILJNO POGORŠANJE SITUACIJE NA ISTOKU ZEMLJE: ‘Porast novozaraženih ne povezuje se s Kolonom sjećanja, nego s nečim drugim’
“Svakome s imalo razuma jasno je kako je povećanom broju novozaraženih pogodovala, kako Kolona sjećanja, tako i obiteljska okupljanja, svinjokolje i kirbaji. Niti jedan oblik ljudskog kontakta s većim brojem ljudi na manjoj jedinici površine nije izuzet, jer virus, jednostavno, ne prepoznaje te finese”, istaknuli su iz vinkovačkog SDP-a.

Stoga, rekli su, “takve izjave ne možemo drugačije protumačiti, nego da su politički motivirane u cilju zaštite Vladinih, a time i HDZ-ovih, po zdravlje i život građana štetnih političkih odluka”.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić u subotu je na konferenciji za novinare rekla da se broj novozaraženih u toj županiji, kojih je taj dan bilo rekordnih 226, ne može dovesti u vezu s kolonom sjećanja u Vukovaru već se povezuje, prije svega, s obiteljskim okupljanjima, kirbajima, svinjokoljama, ali i prijevozom učenika i njihovom ponašanju izvan nastave.

Povratak na Net.hr