SUMNJIV TRANSFER

SDP PRIJAVIO SVOG BIVŠEG ZASTUPNIKA: Je li prešao u stranku Milana Bandića zbog veće plaće?

Gradska organizacija SDP-a podnijela je prijavu Povjerenstvu za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije Grada Zagreba protiv svog bivšeg zastupnika u Gradskoj Skupštini Radenka Tomića koji je nedavno prešao u stranku gradonačelnika Milana Bandića.

Zagrebački SDP traži od Povjerenstva da utvrdi je li Tomić potpisao novi ugovor o radu pod povoljnijim financijskim uvjetima, pišu 24 sata.

BERNARDIĆ O STRANAČKOM PREBJEGU: ‘Bio je prisiljen potpisati ugovor s 3000 kuna manjom plaćom’

Sumnja u šeficu Vodoopskrbe i odvodnje te gradonačelnika

Točnije, SDP traži od Povjerenstva da utvrdi postoje li elementi korupcije u postupanju direktorice Vodoopskrbe i odvodnje Štefice Mihalić i gradonačelnika Milana Bandića. Nakon što je Tomić otišao u Bandićevo jato, predsjednik SDP-a Davor Bernardić rezolutno je kazao kako je ovaj prethodno bio prisiljen potpisati ugovor o radu za 3.000 kuna manjom plaću od dotadašnje, a  s kojom više ne bi mogao pokriti ni ratu kredita.

U prijavi koju je sada podnio zagrebački SDP stoji kako je Tomiću, djelatniku gradskog poduzeća Vodoopskrba i odvodnja, 7. kolovoza uručen prijedlog izmjene ugovora o radu uz promjenu radnog mjesta, čime mu je ujedno smanjen i koeficijent obračuna plaće s 4,5 na 3,0. Tomić, koji je tada još bio član SDP-a, odbio je potpisati takav izmijenjeni ugovor. Vodoopskrba i odvodnja potom je, pišu 24 sata pozivajući se na prijavu SDP-a, izmijenjeni ugovor proslijedila Radničkom vijeću koje je 18. kolovoza dalo negativno mišljenje o Tomićevom radu.

U ČETVRTAK SE MIJENJA NAZIV TRGA MARŠALA TITA: Bandić traži način da mu većina u Skupštini ne ovisi o Hasanbegoviću

Radenko Tomić, čovjek s kreditom

Smanjili mu plaću u gradskoj tvrtki, pa otišao Bandiću

Samo tri dana kasnije Tomić je – stoji u prijavi SDP-a – usmenim putem obavijestio članove Kluba gradskih zastupnika SDP-a da je dobio otkaz ugovora o radu uz ponudu izmjenjenog ugovora te da zbog toga prekida svoje članstvo u SDP-u. A već 23. kolovoza Tomić je službeno prekinuo svoje članstvo u SDP-u i postao član stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Gradska organizacija SDP-a u svojoj prijavi ističe kako postoji sumnja da su direktorica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalić i Milan Bandić zloupotrijebili svoj položaj kako bi izvršili pritisak na Tomića da iz SDP-a pređe u Bandića Milana 365.

Zbog svega toga SDP traži da se utvrdi je li Tomić u međuvremenu potpisao novi ugovor o radu pod povoljnijim financijskim uvjetima.

ZAGREBAČKA GRADSKA SKUPŠTINA SUTRA O VRUĆEM PITANJU: Hoće li se promijeniti ime Trga maršala Tita?

 

Povratak na Net.hr