RUŠENJE BANDIĆA

SDP ‘PRELOMIO’ O KANDIDATU ZA ZAGREBAČKOG GRADONAČELNIKA: Spremni su podržati Tomaševića, ali uz jedan uvjet

Predsjednik zagrebačke gradske organizacije SDP-a Gordan Maras odustao je od ambicije da pošto-poto bude kandidat za gradonačelnika

U SDP-u su riješene sve dileme oko izlaska na lokalne izbore u Zagrebu i sada sve ovisi o čelniku platforme Možemo! Tomislavu Tomaševiću, piše u nedjelju Jutarnji list.

Predsjednik zagrebačke gradske organizacije SDP-a Gordan Maras odustao je od ambicije da pošto-poto bude kandidat za gradonačelnika, a ni vodstvo zagrebačke organizacije ne inzistira da SDP mora imati svoga kandidata za gradonačelnika.

MOŽE LI SE MILAN BANDIĆ ODRŽATI U SVOJOJ FOTELJI? ‘SDP bi podržao Tomaševića u Zagrebu, ali uz nekoliko uvjeta’

Jedan kandidat ljevice, ali i jedna lista

Bude li anketa o političkim preferencijama Zagrepčana pokazala da Tomaševć ima najbolje šanse pobijediti Milana Bandića, u SDP-u su ga spremni odmah podržati. No ako ljevica i lijevi centar idu u izbore s jednim kandidatom, za SDP-ovce to znači i jednu listu.
Rezultati ankete koju su zajednički naručili i financirali SDP, stranke iz platforme Možemo!, GLAS, HSLS i još nekoliko nezavisnih političara, trebaju biti gotovi u ponedjeljak ili najkasnije u utorak. Oni bi trebali biti ključni za određivanje smjera u kojem će ići predizborna kampanja ali i podloga za konačni dogovor o strategiji za izbore.

BAUK O TOME HOĆE LI SDP PODRŽATI TOMAŠEVIĆA U BORBI ZA GRADONAČELNIKA: ‘Ovaj put loptica više nije na nama’

Rušenje Bandića s jednim ili dva bloka?

Iz razgovora Jutarnjeg lista s čelnicima više političkih opcija koje dogovaraju zajednički blok u rušenju Bandića proizlazi da bi svi mogli prihvatiti veliku, široku koaliciju koja bi izišla s jednom listom i Tomaševićem kao kandidatom. No problem će nastati ako rezultati ankete pokažu da bi bio bolji sinergijski učinak ako bi izašli u dva bloka.

Za platformu Možemo! to bi značilo napraviti zajedničku listu kandidata sa SDP-om, od čega Tomašević, kako se čini, prilično zazire. To je vidljivo iz svih njegovih nastupa u kojima objašnjava da ne pregovara sa SDP-om već razgovara sa svim strankama oporbe, čime se de facto distancira od SDP-a. Tomašević ne bi pristao na zajedničke liste na kojima bi se kandidirao itko od SDP-ovaca koji su na bilo kakav način vezani za Holding ili Upravu Grada. Povijest SDP-ovih prebjega Bandiću ide u prilog Tomaševićevom strahu od spavača u SDP-u, piše u nedjelju Jutarnji list.

MOŽEMO! I ZAGREB JE NAŠ! NA LOKALNE IZBORE IDU BEZ RADNIČKE FRONTE: Tomašević: ‘Ne pristajemo na ultimatum’

Povratak na Net.hr