SDP-ovci ZGROŽENI NOVIM PROGRAMOM STRANKE: 'Ovo je u maniri Zlatka Hasanbegovića'

'Čitao sam samo dio koji se tiče resora za koji sam zainteresiran, ali ovako šupalj tekst dugo nisam vidio. Spominje se "odgovornost za izgovorenu riječ", u maniri Zlatka Hasanbegovića'.

14.2.2018.
10:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je Davor Bernardić članovima Radne grupe za izradu novog programa stranke uputio gotov tekst dokumenta, Radna grupa kaže da nije ni znala da se novi tekst piše. Nisu sudjelovali u njegovu pisanju, a prvi put su ga vidjeli kad su ga dobili mailom.

SDP-ovci na tako 'skrpani dokument' ne žele ni slati primjedbe

Tvrde da ne znaju tko je tekst pisao, a kažu da se radi o 'skrpanom dokumentu' na koji ni ne žele pisati svoje primjedbe. Jedini koji je poslao primjedbe bio je Siniša Hajdaš Dončić, piše Novi list. Bernardić je za danas poslijepodne sazvao sastanak Radne skupine, koja se nije sastala još od listopada kada su je napustili Berto Šalaj i Davorko Vidović. Neki od sadašnjih članova kažu da se u ovom novom tekstu uopće ne pojavljuje dio sadržaja koji je ranije predložio i napisao Nevenko Budak, a za koji su članovi smatrali da je odličan dio.

Danas bi se Radna skupina trebala sastati, a nakon toga bi tekst trebao razmotriti Glavni odbor SDP-a u subotu, pa konvencija u ožujku. SDP-ovci iz Radne grupe pak kažu da za takvo što nema šanse jer je prije toga potrebna javna rasprava. 'Za Statut smo imali mjesec dana javne rasprave, na njemu je gotovo svaku sjednicu radilo Predsjedništvo, i radili smo na njemu šest mjeseci. Nedopustivo je da se ozbiljnije bavimo Statutom nego Programom, temeljnim dokumentom svake stranke', poručuju iz Radne grupe SDP-a i dodaju da im tekst uopće nije jasan.

Borba protiv manipulacije i lažnih vijesti

'Čitao sam samo dio koji se tiče resora za koji sam zainteresiran, ali ovako šupalj tekst dugo nisam vidio. Spominje se "odgovornost za izgovorenu riječ", u maniri Zlatka Hasanbegovića', rekao je za Novi list jedan od članova Predsjedništva SDP-a. Kada je riječ o sadržaju prijedloga Programa stranke, u tekstu su navedeni općeniti ciljevi i vrijednosti poput poboljšanja kvalitete života, humanijih međuljudskih odnosa, boljitka pojedinca i zajednice, sloboda, pravda, jednakost, solidarnost... Jedni kažu da se takva općenitost i očekuje, dok drugi ipak kritiziraju takav tekst i kažu da se radi o političkim frazama bez socijaldemokratskih postavki. U novom se konceptu ističu i slobodni mediji te borba protiv manipulacije i lažnih vijesti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali