SDP-ovac zbog statusa na Facebooku podnio ostavku

28.5.2010.
11:54

Pritom je Jurica Meić potvrdio za danas.hr da je na sva pitanja koja su postavljena u videoklipu odgovor – Davor Bernardić, osim na pitanje o hotelijeru za kojeg je također čuo da sponzorira Bernardića. No, kaže, s obzirom da je za razliku od ostalih činjenica iznesenih u videu za Anđelka Leku čuo samo na razini trača, smatra da to nije potrebno komentirati.

arti-201005260658006Na pitanje znači li to, primjerice, da Meić pouzdano zna da je Bernardić izlazio na ispite na Prometu za druge ljude, on odgovara: "Iza svake tvrdnje koju sam napisao na Facebooku stojim, ali ne želim iznositi detalje u javnost do ponedjeljka, kada kampanja bude gotova."

"Nije bilo pritisaka na mene, samo sam naknadno shvatio da bi se moj čin mogao protumačiti kao antikampanja, iako su me pojedine osobe, poput Ankice Lepej, upitale što mi je kada sam to objavio na Facebooku", kaže Meić.

Na pitanje nije li Facebook profil njegova privatna stvar, Meić kaže da jest, ali objašnjava: "Među prijateljima imam i pojedine novinare, koji su također bili začuđeni onim što sam napisao. Reagirao sam emotivno i impulzivno, ali nisam mogao šutjeti kada sam vidio da se netko iz stranke lažno predstavlja i iznosi neistine. Začudili su me Bernardićevi odgovori poput 'tko je Nedžad Haznadar'. Svi dobro znamo tko je on i da ga plaća Bandić."

arti-201005280055006Upitan zašto misli da se Bernardić lažno predstavljao, odnosno pravio blesav na pitanja koja su mu postavljena, Meić kaže da pretpostavlja da se istiniti odgovori na pitanja ne uklapaju u sliku koju je o sebi stvorio u javnosti.

Meićevo mjesto naslijedit će zamjenica šefa SDP-ove gradske izborne komisije Iva Prpić.

"Ne bih komentirao podmetanja. Očito sam postao važan. Ja sve svoje kolege i prijatelje iz SDP-a cijenim i o njima imam dobro mišljenje", kazao nam je Bernardić nakon Meićeve ostavke, ponovivši da je apsolutna laž da je odgovor na pitanja "tko je za lovu polagao tuđe ispite na Prometu?", "kome Bandićevi operativci vode kampanju?", "tko je pitao Bandića prije nego se kandidirao?" – Davor Bernardić.

Upitali smo Bernardića kako komentira činjenicu da ga je Meić praktički optužio da laže, s obzirom da ga, kao i Jelušića, poznaje već 13 godina, te da podnosi ostavku kako ne bi ugrozio demokratski proces kojim se diči SDP. "Ne bih komentirao postupke koji se događaju dva dana prije izbora", kaže Bernardić.

Prethodni članci:

arti-201005260448006 arti-201005270405006 arti-201005240008006

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali