SDP-ov zastupnik Jurjević uspješno operiran u bolnici Merkur

Kako nam je potvrđeno u vladajućoj stranci, jedan od aktivnijih splitskih zastupnika SDP-a Marin Jurjević tijekom dana je podvrgnut presađivanju jetre, nakon što je dulje vremena imao velikih zdravstvenih problema.

Marin Jurjević podvrgnut je u Kliničkom bolničkom centru Merkur transplantaciji jetre. Već se dulje vremena bori s bolešću, što se dalo primijetiti i na njegovom fizičkom izgledu. Naime, zamjetno je smršavio.

Kako nam kažu u SDP-u, Jurjević problema s jetrom ima oko dvije godine, a nalazio se na međunarodnoj listi čekanja za transplantaciju.

Operacija je prema riječima Dinka Škegre, ravnatelja KB-a Merkur, završila oko 13.30 sati i Jurjević je dobro, doznajemo iz Vlade.

‘Bolesnik M.J. hospitaliziran je jučer u Kliničkoj bolnici Merkur zbog završne faze kronične bolesti jetre. Obzirom na prirodu bolesti M.J. se već duže vrijeme nalazi na listi čekanja za transplantacijski postupak što je jedina mogućnost liječenja u toj fazi. Kirurg dr. Branislav Kocman i transplantacijski tim K.B. Merkur su tijekom jutra učinili planirani operacijski zahvat. Zahvat je protekao uredno kao i neposredni poslijeoperacijski postupak i bolesnik se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja’, navodi u priopćenju sanacijski upravitelj, primarijus Dinko Škegro.

Moli i da se sukladno zakonima o zdravstvenoj zaštiti i zaštiti prava bolesnika poštuje privatnost pacijenta.

Povratak na Net.hr