Glavni tajnik SDP-a, Nikša Vukas, na današnjoj je konferenciji za medije u sjedištu stranke na zagrebačkom Iblerovu trgu premijerov poziv na sastanak u četiri oka proglasio netransparentnim te je istaknuo da je SDP odbio doći na današnji predviđeni susret. Kaže da su u stranci dobili poziv tek kada je sve objavljeno u medijima.

"Mi smo taj poziv, informaciju, dobili od vas, medija. Nismo dobili nikakav službeni poziv niti dnevni red niti popis. Dobili smo usmeni poziv iz kabineta premijera Plenkovića. Za poziv na bilateralni sastanak u četiri oka mislimo da je netransparentan, da nije dobar i na taj se sastanak nismo odazvali. Ne možete otići na sastanak kad nemate dnevni red sastanka, kad ne znate o čemu ćete razgovarati", rekao je Vukas.

Preuranjeni parlamentarni izbori

Dodao je da bi se stranka odazvala da je pozvana cijela oporba ili barem nekoliko stranaka slične orijentacije. N1 javlja kako se potom osvrnuo na prošle parlamentarne izbore u kojima je Restart koalicija osvojila svega 41 mandat, od čega SDP 32.

"Preuranjeno smo išli u izbore. Epilog toga je, kao što znate, to da imamo troznamenkaste brojeve novooboljelih i dvoznamenkaste procjene pada BDP-a, oko 11 posto", zaključio je Vukas.

Zasad ostaju na Peđi

No, u SDP se spremaju još jedni izbori nakon ostavke Davora Bernardića. Naime, stranka, koju privremeno vodi Zlatko Komadina, trebala bi u skorije vrijeme izabrati novog predsjednika, a zasad se jedini kandidirao Peđa Grbin. "Mislim da će biti više kandidata. Ako ne bude, onda ćemo ostati na Peđi", poručio je tajnik Vukas.