KRENULA BESPOŠTEDNA KAMPANJA

SDP OPTUŽUJE HDZ: Igraju prljavo i napadaju lažnim brojkama. A evo onih pravih…

Sa žaljenjem uočavamo da se HDZ u startu služi prljavom kampanjom nakon što je 2011. Hrvatsku ostavio u kaosu i dubokoj korupciji. To teško stanje je tri godine sređivala SDP-ova koalicijska Vlada stabilizirajući gospodarsko stanje u zemlji. Ipak nas iznenađuje da HDZ na ovaj način sudi u 2015. kad se prisjetimo njihovih poraznih rezultata iz 2011. – stoji u priopćenju odaslanom večeras iz SDP-a.

Iz SDP-ovog Ureda za odnose s javnošću reagirali su na prve predizborne plakate s kojima je HDZ izašao u javnost.

HDZ napada neistinama

“Sa žaljenjem konstatiramo da nisu ništa rekli o svome ekonomskom programu, nego da je riječ o napadu na koalicijsku Vladu predvođenu SDP-om s lažnim brojevima. Ne možemo reći da smo iznenađeni, to je nastavak trenda kojim HDZ napada političke suparnike neistinama. Start s prljavom kampanjom HDZ-a je njihov izbor. SDP će startati s onim što je koalicijska Vlada postigla u mandatu u posljednje četiri godine”, priopćili su iz SDP-a.

Potom su u SDP-ovom priopćenju redom pobrojani sljedeći, kako kažu, službeni i provjerljivi podaci:

MILANOVIĆ UDARIO PO HDZ-U: “Naš je program napisan, a njihov je dolina suza i rezova”

SDP uzvraća službenim brojkama

U prosjeku se 500 radnih mjesta otvori svaki tjedan – prema podacima HZZ i HZMO. Zabilježena je najniža stopa nezaposlenosti u zadnjih 6 godina – objavio Državni zavod za statistiku 23. rujna ove godine. Primarni suficit bilježimo prvi put u 8 godina – objavilo je Ministarstvo financija 4. rujna.

Porast BDP 1,2 % u drugom kvartalu prema Državnom zavodu za statistiku od 28. kolovoza ove godine. Deficit smanjen za 300 milijuna kuna – objavilo je Ministarstvo financija 27. kolovoza.

Što se švicarskog franka tiče, 30. rujna stupio je na snagu zakon kojim je koalicijska Vlada riješila problem građana zaduženih u švicarskim francima.

MILANOVIĆ NA KONVENCIJI: “Idemo po pobjedu drage lavice i lavovi, vi ste domoljubi”

U mandatu ove Vlade iselilo 49.000 ljudi

A po pitanju iseljavanja, iz SDP-a poručuju kako su “hrvatski građani ulaskom u EU iskoristili mogućnosti zapošljavanja koje pruža zajedničko tržište 28 zemalja članica. Prema podacima DZS iz Hrvatske je za mandata Vlade iselilo oko 49.000 ljudi, a uselilo se blizu 30.000 ljudi.”

NOVI CROBAROMETAR: Popularnost SDP-a porasla, no svejedno zaostaje za HDZ-om

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr