ZNALO SE

SDP O ZAHTJEVU ZA SKIDANJEM IMUNITETA LOVRI KUŠČEVIĆU: ‘Rekonstrukcija Vlade nije bila ništa drugo nego prikrivanje kriminala’

‘Nema nikoga tko u ovom trenutku nije svjestan da je ministar svoje imovinske interese kontinuirano stavljao ispred javnih te zlouporabom položaja na kojima se nalazio ostvario milijunsku imovinsku korist’, ustvrdili su SDP-ovci

Nakon što je DORH od Sabora zatražio skidanje zastupničkog imuniteta donedavnom ministru uprave Lovri Kuščeviću zbog zlouporabe položaja i ovlasti, SDP je u četvrtak ocijenio da “rekonstrukcija Vlade nije bila ništa drugo nego prikrivanje kriminala”.

“Svi u Hrvatskoj znaju što je ministar Kuščević radio“, objavio je SDP na svojoj facebook stranici.

POTVRĐENO! U Sabor stigao zahtjev za skidanje imuniteta Lovri Kuščeviću. Evo za što ga DORH tereti

‘Stavljao je svoje imovinske interese ispred javnih’

Objava je uslijedila nakon što je DORH zatražio skidanje Kuščevićevog imuniteta kako bi otvorio istragu o izmjenama prostornog plana općine Nerežišća i POS-ovim stanovima na Braču dok je Kušćević tamo bio načelnik općine.

“Nema nikoga tko u ovom trenutku nije svjestan da je ministar svoje imovinske interese kontinuirano stavljao ispred javnih te zlouporabom položaja na kojima se nalazio ostvario milijunsku imovinsku korist. Ovo je samo još jedan dokaz da rekonstrukcija Vlade nije bila ništa drugo nego prikrivanje kriminala“, istaknuo je SDP.

‘Vlada čeličnim šakama uhvaćena u spiralu korupcije’

SDP-ov Gordan Maras, član saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva koje će najkasnije do utorka raspravljati o DORH-ovu zahtjevu, izjavio je da je „sigurno, a na što SDP upozorava već godina, da je Vlada HDZ-a, odnosno, Andreja Plenkovića, čeličnim šakama uhvaćena u spiralu korupcije“.

“Ova HDZ-ova Vlada je najkorumpiranija Vlada koju je Hrvatska ikada imala jer se ovakve stvari nisu događale ni tijekom devedesetih godina kada su kriteriji korupcije bili puno niži nego što su danas“, zaključio je Maras.

SDP OŠTRO PO VLADAJUĆIMA: ‘Novca za povećanje plaća u zdravstvu i školstvu ima, ali pitanje je gdje taj novac odlazi’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr