SDP i partneri imaju novi plan: Na izbore ćemo već u lipnju?

SDP i partneri unutar Kukuriku koalicije razmatraju opciju da se parlamentarni izbori održe već u lipnju ili rujnu, umjesto krajem studenoga kakva je dosad bila praksa.

SDP ima novu osobu zaduženu za vođenje tima za odnose s javnošću, Tomislava Kormana, objavljeno je iz stranke. Vladajuća stranka je godinu dana bila bez glasnogovornika, a sada je i to riješeno te će Korman uskoro formirati širi tim za PR u SDP-u, piše Novi list.

Tko je novi šef PR-a u SDP-u?

Tomislav Korman je bio šef Vladina odjela za online komunikaciju s javnošću od početka mandata ove Vlade do jeseni 2013., kada je otišao na postdiplomski u Veliku Britaniju. Rođen je 1984. godine, a u Zagrebu je diplomirao biotehnologiju. Političku karijeru započeo je vrlo rano u Forumu mladih SDP-a, a za SDP je odradio i puno izbornih kampanja. Trenutačno obilazi Hrvatsku s potpredsjednicom Vlade Milankom Opačić koja na tribinama objašnjava Vladinu politiku otpisa dugova. Iako je u Vladu došao zajedno s posebnom savjetnicom premijera za medije Zinkom Bardić koja je napustila tim prošle godine, Korman je ostao u vrlo dobrim odnosima s vrhom SDP-a i čovjek je od Milanovićeva povjerenja.

Velike promjene

Ovo je dokaz intenzivnih priprema SDP-a za nove parlamentarne izbore, a sve u svjetlu najava da dio ljudi u vrhu SDP-a, ali i koalicijskih partnera unutar Kukuriku koalicije, razmatra i opciju da se parlamentarni izbori održe već u lipnju ili rujnu, umjesto krajem studenoga kakva je dosad bila praksa, te u tom smislu i nagovaraju šefa koalicije Zorana Milanovića na takav scenarij.

S obzirom da je izborna godina već počela teći, to zapravo ne bi bili prijevremeni, već redovni izbori, a u koaliciji i dijelu SDP-a misle da im takav datum održavanja izbora može pomoći da ostvare bolji izborni rezultat i pobijede, jer su uvjereni da to mogu, te da bi to i za Hrvatsku bilo korisno s obzirom da je jedan mandat premalo za provođenje svih potrebnih reformi na kojima rade.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Na-biralista-vec-u-lipnju-SDP-i-Kukuriku-partneri-spremni-za-ranije-izbore

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr