PORUKA IZ MOSKVE

RUSKI SBERBANK ĆE TRAŽITI NAPLATU SUDSKIM PUTEM: ‘Todorić je od nas skrio dug težak čak milijardu dolara’

Sberbank će svoje dugove od Agrokora pokušati naplatiti preko suda. Prvi čovjek te banke Herman Gref tvrdi da Ivica Todorić i revizori ovoj banci nisu prikazali milijardu dolara duga koje ima kompanija. Optužio je i hrvatsku Vladu da podržava netransparentno poslovanje Agrokora.

PROCURILI DETALJI KAZNENE PRIJAVE SBERBANKA PROTIV TODORIĆA: Rusi tvrde da ih je preveslao

“Pokušat ćemo vratiti svoj novac sudskim putem. Imamo sudsku strategiju, spremni smo, svjesni smo da bi to mogao biti dug proces. Tražit ćemo odgovornost svih ljudi uključenih u ovu prijevaru. Tužit ćemo i revizorsku tvrtku koja je potvrdila lažna izvješća Agrokora, rekao je Gref ruskim novinarima, prenosi TASS.

Prema njegovim riječima, Sberbank više nije spreman kreditirati Agrokor.

DRUGI ČOVJEK SBERBANKA OPTUŽUJE BIVŠEG GAZDU AGROKORA: ‘Todorić nam je lagao, ozbiljno razmišljamo o tužbi protiv njega’

“Ovo je prvi put da nas je prevarila tako velika kompanija. Nismo još imali slučaj da cijeli menadžment skriva stvarno stanje i obveze od milijardu dolara. Čudno je i to da hrvatska vlada podržava ovakvu netransparentnost. Mi ne znamo koliko novca kompanija treba, sumnjamo u kvalitetu njenih menadžera, ne znamo kako efikasno troše novac – u takvom procesu ne želimo sudjelovati”, dodao je Gref.

Agrokor inače duguje ruskim bankama oko 1,3 milijarde eura, što čini gotovo trećinu njegova ukupnog duga.

 

Povratak na Net.hr