KORIST ZA RADNIKE / SSSH: 'Kolektivni ugovori donose najveći broj dodatnih dana godišnjeg odmora, i do 10 više od zakonskog minimuma'

ETUC i SSSH pozvali su nacionalne vlade i institucije EU-a da osiguraju svim radnicima korist od kolektivnog pregovaranja te upozorili da je broj radnika pokrivenih kolektivnim ugovorima od 2000. godine u padu

30.8.2021.
12:49
Jurica Galoic/PIXSELL

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) priopćio je u ponedjeljak kako je analiza Europske konfederacije sindikata (ETUC) pokazala da hrvatski radnici, kao i njemački, najviše profitiraju od sindikalnog kolektivnog pregovaranja po pitanju godišnjih odmora.

"Analiza ETUC-a pokazala je kako hrvatski i njemački radnici najviše profitiraju od kolektivnog pregovaranja kada je u pitanju trajanje godišnjeg odmora, odnosno broj dodatnih dana plaćenog odmora. U radnim sredinama u kojima se primjenjuju nacionalni ili granski kolektivni ugovori, hrvatski i njemački radnici u prosjeku imaju deset dana plaćenog odmora više od zakonskog minimuma", navodi se u priopćenju.

Ističu kako na razini EU kolektivno pregovaranje u prosjeku radnicima donese tri dodatna dana odmora, gdje radnici pokriveni kolektivnim ugovorom imaju u prosjeku 24,5 dana odmora, za razliku od 21,5 dana odmora radnika kod čijih poslodavaca ne postoji kolektivni ugovor.

"Trajanje godišnjeg odmora, osim što ima izravan učinak na kvalitetu radnog mjesta i života radnika, važno je i sa stajališta zaštite na radu, jer duži odmor rezultira smanjenjem nesreća na radu i povećanjem produktivnosti. Stoga ovi podaci još jednom ukazuju na širu društvenu korist kolektivnog pregovaranja", stoji u priopćenju.

Kolektivnim ugovorima pokriveni samo javni sektor, graditeljstvo i djelomično turizam

Predsjednik SSSH-a Mladen Novosel napomenuo je da se podaci ETUC-a odnose samo na dijelove hrvatske ekonomije koji su pokriveni granskim kolektivnim ugovorima, što znači cijeli javni sektor, a u privatnom samo graditeljstvo i djelomično turizam.

"SSSH i naši sindikati stoga nastavljaju intenzivne napore za iniciranjem ili oživljavanjem kolektivnog pregovaranja u više drugih sektora, a od Vlade očekujemo da napokon prepozna društvenu korist kolektivnog pregovaranja i svoju odgovornost da stvori poticajno okruženje", kaže Novosel.

ETUC i SSSH pozvali su nacionalne vlade i institucije EU-a da osiguraju svim radnicima korist od kolektivnog pregovaranja te upozorili da je broj radnika pokrivenih kolektivnim ugovorima od 2000. godine u padu, i to u 22 države članice koje su provodile mjere štednje.

"Europski parlament razmatrat će ove jeseni radnu verziju Direktive o primjerenim minimalnim plaćama, koja predviđa da sve države članice u kojima je pokrivenost radnika kolektivnim ugovorima niža od 70 posto izrade nacionalni akcijski plan kojim će se dosegnuti ta razina pokrivenosti", navodi se u priopćenju.

Zamejnica glavnog tajnika ETUC-a Esther Lynch istaknula je kako EU može još odlučnije i efikasnije djelovati kako bi svi radnici ostvarili pravo kolektivnog pregovaranja, i to kroz onemogućavanje financiranja javnim sredstvima tvrtki koje odbijaju pregovarati sa sindikatima.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali