TKO JE UZEO POLA MILIJUNA KN

AFERA DNEVNICE: Saucha sutra izlazi iz Remetinca, Milanovića u DORH-u ispitivali 20-ak minuta

Kako doznajemo iz izvora bliskih istrazi, Tomislav Saucha sutra bi trebao biti pušten iz istražnog zatvora u Remetincu.

Naime, ispitivanje svjedoka navodno je pri samom kraju nakon čega će prestati postojati razlozi zbog kojih je bivši predstojnik Ured predsjednika Vlade završio u Remetincu.

Nakon što je u medijima objavljena informacija da Milanović želi dati izjavu DORH-u, bivši premijer i predsjednik SDP-a danas je otklonio sve spekulacije i u izjavi novinarima potvrdio da je još jučer bio u Državnom odvjetništvu.

NISU ŠTEDJELI SLUŽBENE KARTICE: Evo koliko su našeg novca ‘ispeglali’ Milanović i njegovi ‘ljudi od povjerenja’

“Da, bio sam jučer u DORH-u i dao iskaz vezano uz istragu o dnevnicama”, kazao je za N1 Zoran Milanović.

“Odgovorio sam na sva pitanja koja su istražitelji imali, potpisao sam iskaz i to je bilo to. Trajalo je ukupno 20-ak minuta”, kazao je. Milanović nije htio decidirano potvrditi je li bio pozvan u DORH ili se istražiteljima javio sam.

DOZNAJEMO NOVE POTEZE MILANOVIĆEVOG SURADNIKA: Istraga zbog putnih naloga ide dalje, Saucha želi na slobodu

U zahtjevu koji je DORH dostavio prošli tjedan u Sabor navodi se da će kao svjedoci biti ispitane “osobe koje su u to vrijeme bile zaposlenici Ureda predsjednika Vlade i Ureda za opće poslove”. Milanović nije bio zaposlen u Vladi, nego je obnašao političku dužnosnost premijera. No, donedavni predsjednik Vlade i javno je isticao da postoje razlozi da DORH razgovara i s njim, premda nije imao veze s procedurom izdavanja putnih naloga.

Nadalje, kako doznaje N1 iz izvora bliskih izvorima, više je grafologa potvrdilo da je Tomislav Saucha potpisivao sporne naloge za savjetnike bivšeg premijera.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr