STRADALA U GRADSKOJ UPRAVI

SATIMA JE BILA ZAROBLJENA ISPOD RUŠEVINA GRADSKE UPRAVE U PETRINJI: ‘Taj gospodin je stao iznad mene i držao mi ruke dok su kopali’

Gabrijela Cindrić još se uvijek oporavlja od ozljeda zadobivenih urušavanjem zgrade gradske uprave u Petrinji

Dva mjeseca prošla su od razornih potresa koji su pogodili Baniju i gotovo sve sravnili sa zemljom. Jedna od teže oštećenih zgrada bila je i gradska uprava u Petrinji iz koje su spasioci teškom mukom spasili 23-godišnju Gabrijelu Cindrić. Ona je nakon izvlačenja prebačena u zagrebački KBC Sestre milosrdnice, a sada je HRT-u otkrila kako se spasila od gotovo sigurne smrti.

“Uzela sam tu stolicu i povukla je da se sakrijem ispod stola. Kako sam povukla stolicu tako je to palo odozgo. Ne znam jesam li bila bez svijesti ili ne. Po meni, ja sam se odmah krenula dignuti, ali nisam mogla”, priča Gabrijela Cindrić, koja se još uvijek oporavlja od zadobivenih ozljeda.

DJEVOJKA JE SATIMA BILA POD HRPOM CIGLI: ‘Nanjušili su je potražni psi, kopali smo četiri sata i izvukli ju’

Nekoliko sati ispod ruševina

Ispod ruševina je ostala nekoliko sati. Jedva je disala ispod teških naslaga cigle i drveta. Dok se ona borila za život, za njenu je obitelj sve stalo. “Supruga, ja i njen zaručnik, u biti cijela obitelj je bila pred općinom. Čekaš hoće li izaći živa ili mrtva”, govori Robert Cindrić.

Srećom, pronašao ju je pas tragač i njegov vlasnik Kristijan. Da njih nije bilo, Gabrijela danas ne bi mogla ispričati što ju je snašlo tog kobnog 29. prosinca. “Taj gospodin, Kristijan se zove, on je prvi došao. On je stao iznad mene i držao mi ruke dok su kopali, da mi još nešto ne padne na glavu”, prisjeća se Gabrijela.

OTKRIVENO KAKVO JE STANJE TEŽE OZLIJEĐENIH U POTRESU, NEKI SU PROGOVORILI ZA MEDIJE: 23-godišnjakinju pronašao pas

Moglo se bolje i više

Nesebičnosti ne nedostaje, kao ni veselja, usprkos teškim trenucima. Folkloraši su pjesmom obilježili dva mjeseca od potresa, a gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović, smatra da se trebalo učiniti bolje i više. Petrinja je postala veliko gradilište. Do utorka bi trebalo biti dovršeno kontejnersko naselje u kojem trenutno živi tek 60 građana. Sljedećeg tjedna nastavlja se rušenje oštećenih objekata, kao i zaprimanje zahtjeva za obnovu, što su i preduvjeti za njen početak.

POČINJE ZAPRIMANJE ZAHTJEVA ZA OBNOVU: Stanovnici Gline i Hrvatske Kostajnice od jutra kreću s ispunjavanjem obrazaca

 

Povratak na Net.hr