Poduzetnik Saša Cvetojević osvrnuo se na najnoviju akviziciju Mate Rimca, čiji rad prati od njegovih početaka. Rimac je, naime, dogovorio sve s Volkswagen grupom te preuzeo Bugatti.

“Bilo je dosta spekulacija, pregovori su trajali dosta dugo. Treba razumjeti, takve velike korporacije su izuzetno kompleksne i bilo kakve promjene vlasništva su komplicirane.

Rezultat svega je da sad nastaju dvije nove tvrtke, Rimac Grupa kao holding kompanija koja drži udjele u ostalim dijelovima. S jedne strane postoji Bugatti Rimac koji se bavi proizvodnjom superluksuznih automobila i s druge strane tvrtka koja se bavi proizvodnjom tehnologije. To je plan Mate Rimca od početka, da treba odvojiti proizvodnju automobila i tehnologije jer se tehnologija prodaje svima", objasnio je Cvetojević na N1.

Ulaganje u hrvatsko znanje

Istaknuo je kako će Rimac zajedno s Nijemcima kroz ovu akviziciju ulagati u Hrvatsku, točnije u domaće znanje i resurse.

“Ono što je meni jako zanimljivo je da na sceni stoji jedan Hrvat poduzetnik između dvojice šefova najvećih svjetskih automobilskih tvrki koji predstavljaju Njemačku pa samim time i EU. Oni nisu došli ovdje kupiti dijelove, oni zajedno ulažu u Hrvatsku. Bugatti je top brend i tehnologija će se proizvoditi u Hrvatskoj. R&D se seli u Hrvatsku. S druge strane Bugatti će i dalje sklapati automobile u Francuskoj, ali će se tehnologija proizvoditi u Hrvatskoj", rekao je poduzetnik.

'Opet ima hejta'

Ipak, smeta ga što, unatoč poslovnim uspjesima, još uvijek ima ljudi koji su jalni na Rimca i sve što je postigao.

"Rimac je mladi proizvođač koji poznaje modernu tehnologiju. Dosta opet ima hejta… Ne vjeruju da mogu postojati tvornice koje nemaju velike dimnjake, fabrička jutra i plakate s nasmijanim radnicima. Danas možemo raditi stvari koje nisu opipljive. Druga hrvatska tvrtka slična, koja je još kompleksnija od Rimca, je Infobip. Ako itko zna objasniti što Infobip radi to je veliko. To nitko ne razumije, ali aute poznajemo i svi mogu biti stručnjaci”, poručio je poduzetnik Cvetojević.