SANADER IZAŠAO IZ REMETINCA, ALI SAMO NAKRATKO / Bivši premijer u toplicama, zbog zdravlja trenutno ne može biti iza rešetaka

Navodno je ministarstvo pravosuđa ocijenilo da unutar zatvora ne bi imao potpunu zdravstvenu njegu, no službeno nisu ništa potvrdili jer je to profesionalna tajna

28.8.2021.
8:33
Davor Puklavec/PIXSELL

Bivši premijer Ivo Sanader nakratko je iz Remetinca gdje izdržava zatvorsku kaznu preselio u Krapinske Toplice. Kako doznaje Index, Sanader će biti ondje najmanje dva tjedna, a tamo se nalazi na postoperativnom tretmanu i rehabilitaciji, nakon što je imao manji kirurški zahvat na kralješnici.

Navodno je ministarstvo pravosuđa ocijenilo da unutar zatvora ne bi imao potpunu zdravstvenu njegu. Sanader se i prije žalio na zdravstveno stanje, a prije dvije godine tražio je prekid izvršavanja zatvorske kazne te sudskih procesa protiv njega. Na rehabilitaciji u toplicama bio je i krajem 2019. godine.

Profesionalna tajna

Iz Ministarstva pravosuđa nisu odgovorili na upit koliko će dugo Sanader boraviti u toplicama, jer su podaci o zatvorenicima službena i profesionalna tajna.

"Ako određenu zdravstvenu skrb nije moguće osigurati unutar zatvorskog sustava, ona se zatvorenicima osigurava u zdravstvenoj ustanovi izvan sustava", nadodali su u odgovoru.

Sanader je u zatvoru od polovice 2019. godine nakon što mu je u travnju te godine izrečena pravomoćna kazna zatvora od šest godina za slučaj Planinska. Krajem prošle godine proglašen je krivim zatvora, a presuda je nepravomoćna.

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali