NIJE PRIMIO MITO?

SANADER O ODLUCI ARBITRAŽNOG SUDA: ‘To je dokaz da su moji grijesi izmišljeni, protiv mene su koristili i lažne svjedoke’

Ivo Sanader je za Slobodnu Dalmaciju komentirao svoju presudu, rekavši da su svi njegovi grijesi izmišljeni, a to dokazuje, kaže Sanader, neovisna i politički neopterećena odluka Arbitražnog suda iz Švicarske.

Osim što tvrdi da je sve za što ga se tereti izmišljeno, Sanader kaže i da su se u postupku protiv njega koristili lažni svjedoci, primjerice, Robert Ježić.

RH nije dokazala da je MOL podmitio Sanadera i još će to morati i platiti

Arbitražni sud je zaključio kako Sanaderu nitko nije ni ponudio mito iz MOL-a, niti ga je ikad uzeo. U obrazloženju odluke stoji i kako Hrvatska nije dokazala da je MOL podmitio Sanadera radi upravljačkih prava. Tom odlukom ispada da Vlada nije uspjela dokazati da je bivši premijer Sanader sudjelovao u krminalu prilikom prodaje INA-e.

OBJAVLJENI DOKUMENTI S ARBITRAŽE, EVO ZAŠTO JE HRVATSKA IZGUBILA: ‘RH nije uspjela dokazati da je MOL doista dao mito Sanaderu’

Osim toga, čini se kako će Hrvatska morati platiti i arbitražni postupak kao strana koja je izgubila, a to bi nas moglo stajati 30 milijuna dolara, piše Slobodna Dalmacija.

Plenković: ‘Osporavat ćemo arbitražnu presudu’

Presudu je komentirao i aktualni premijer Andrej Plenković koji je rekaoda će Hrvatska osporavati arbitražnu presudu u slučaju Ina – MOL.

‘Vi znate da će Hrvatska osporavati arbitražnu presudu u okviru UNCITRAL-a u Ženevi. Postoji i drugi arbitražni proces, koji traje u Washingtonu. Smatramo da naše interese trebamo zaštititi i pravnim sredstvima, ali isto tako i drugim koracima koje ćemo poduzimati, a ja se nadam i uz široki politički konsenzus u zemlji o otkupu MOL-ovog udjela u Ini’, kazao je premijer Plenković u intervjuu za HRT.

PLENKOVIĆ ODLUČNO PORUČIO: Hrvatska će osporavati arbitražnu presudu u slučaju Ina-MOL!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr