U pratnji odvjetnika

SANADER NAPUSTIO HRVATSKU PRVI PUT NAKON IZRUČENJA: Otišao je u London zrakoplovom

Ivo Sanader danas je napustio Hrvatsku i to prvi put nakon što ga je Austrija prije gotovo pet godina izručila Hrvatskoj. Danas oko 8 sati i 30 minuta letom OU 490 bivši hrvatski premijer odletio je za London, javlja Jutarnji list.

Sudeći prema fotografijama Jutarnjeg iz zagrebačke zračne luke, Sanader je putovao u društvu svojih odvjetnika Jadranke Sloković i Čede Prodanovića, i to s kartom za business klasu. Otprilike dva sata i petnaest minuta kasnije Sanader je sletio u londonsku zračnu luku Heathrow.

NEVJEROJATAN RASPLET: Odgođeno izricanje presude Sanaderu za aferu Planinska!

POZADINA IZNENADNE ODLUKE SUDA: Doznajemo zašto je uistinu odgođena presuda Sanaderu

Svjedočenje u Londonu

Igrom sudbine, Sanaderovo putovanje u London povezano je s istim slučajem zbog kojeg je u srpnju 2011. iz Austrije izručen Hrvatskoj, aferom Ina/MOL. Tijekom dana bivši premijer tako je u Londonu trebao svjedočiti pred arbitražnim sudom UNCITRAL-a u postupku koji je Hrvatska pokrenula protiv mađarske naftne kompanije.

‘Nisam svjedok MOL-a nego svjedok istine’

“Nisam svjedok MOL-a nego svjedok istine. Pozvao me predsjednik arbitražnog suda, a arbitraža se vodi na prijedlog Vlade Zorana Milanovića koja ju je pokrenula optužujući mene da sam primio mito i optužujući MOL da mi je mito dao. To ništa nije istina. To nije dokazano na hrvatskom sudu”, rekao je Sanader za HRT.

Glasnogovornik županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić nije htio komentirati razloge Sanaderova odlaska u Englesku i kakvo je sudsko obrazloženje njegova dopuštenja za napuštanje zemlje.

Povratak na Net.hr