‘Sanader je radio u paralelnom sustavu’

‘Ivo Sanader radio je u paralelnom sustavu skriven od očiju drugih članova stranke, a sada kolektiviziranjem krivnje želi naštetiti HDZ-u. To se neće dogoditi’, Šeksov je komentar na Sanaderovo uhićenje dok su iz SDP-a poručili kako je Vlada odgovorna za ponašanje svog bivšeg predsjednika.

Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac izjavio je u subotu u povodu uhićenja bivšeg premijera Ive Sanadera kako je važno da se Sanader vrati u Hrvatsku te da se na njegovu primjeru testira kvaliteta hrvatskog pravnog sustava.

“Mogu možda razumjeti neke poteze, ali važno je ipak da se vrati u Hrvatsku i da na njegovom primjeru testiramo kvalitetu našeg pravnog sustava, a ja želim da on bude pravedan i pravičan”, izjavio je Uzelac novinarima tijekom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava na središnjem zagrebačkom trgu.

SDP: Vlada je odgovorna za ponašanje svog bivšeg predsjednika

Na uhićenje bivšeg premijera osvrnuo se na Glavnom odboru SDP-a i Zoran Milanović poručujući kako je ta stranka dužna građanima obećati da nikada više neće prolaziti ovakvo razdoblje.

Milanović je također kazao kako je iza Hrvatske turbulentna i neuspješna godina, te da na njezinom kraju “gledamo rasplet jedne komedije, drame, čak i farse o kojoj ne želim govoriti, jer ne smatram da je to glavna tema kojom bi se Hrvatska i SDP ovih dana trebali baviti”.

Napomenuo je da na brojne zlouporabe vlasti SDP upozorava već godinama, te upozorio da se s rješavanjem tog dubokog društvenog problema predugo čekalo.

“Čekalo se dugo i danas gledamo kako se Hrvatska sramoti sa svim ovim što se događa. S jedne strane institucije su konačno počele raditi, s druge strane možemo se samo zapitati što bi bilo da su radile sve ove godine, da su ljudi pošteno i beskompromisno radili svoj posao, provodili zakon. I zato ono što mogu obećati, da se ovako nešto što smo gledali zadnjih godina, ako SDP bude vodio Hrvatsku, nikada neće moći dogoditi, nema šanse”, naglasio je Milanović a prenijela Hina.

Glavni odbor SDP-a smatra da aktualna Vlada na čelu s HDZ-om i premijerkom Jadrankom Kosor snosi punu političku odgovornost za ponašanje svog bivšeg predsjednika koji teško kompromitira politiku kao poštenu djelatnost i sramoti Hrvatsku. Bivši premijer i predsjednik HDZ-a djelovao je na čelu Vlade koja je sve odluke donosila zajedno kao kolektivno tijelo.

Pupovac Sanaderu poželio dobrodošlicu kući

Govoreći za Novu TV HDZ-ovac Vladimir Šeks se također osvrnuo na slučaj Sanader.

“Ivo Sanader radio je u paralelnom sustavu skriven od očiju drugih članova stranke, a sada kolektiviziranjem krivnje želi naštetiti HDZ-u. To se neće dogoditi”, kazao je Šeks ističući kako sporni novac nikada nije bio u rukama stranke nego u rukama bivšeg predsjednika.

Business.hr pak prenosi prvi komentar SDSS-ovca Milorada Pupovca koji je još u petak bivšem premijeru poželio dobrodošlicu kući.

cate-201011220231004

Vezani članci:

arti-201012110063006
arti-201012110040006
arti-201012110179006
arti-201012110036006

Povratak na Net.hr