Samozatajna Vesna i pravedna Tatjana

Pobijedi li njezin suprug, Tatjana Josipović angažirat će se u protokolarnim obvezama, a neće bježati od humanitarnog rada. Samozatajna Vesna Bandić za svog supruga se udavala dva puta.

Supruga Ive Josipovića, sveučilišna profesorica Tatjana Josipović ne voli naziv ‘prva dama’. Smatra da je on vezan uz SAD gdje su posebnim zakonom uređeni status, prava i obveze supruge predsjednika. Smatra da je taj naziv pretenciozan za suprugu hrvatskog predsjednika, piše Večernji list.

Ako njezin suprug pobijedi davala bi mu potporu, aktivno, ali ne namjerava zapustiti svoju znanstvenu karijeru na Pravnom fakultetu.

Oboje su posve samostalni od početka u svojim karijerama i vodili su ih zasebno ne miješajući se jedno drugome. I kod kuće se pravo živi pa nema vremena za neke posebne hobije, ali voli čitati, ići na koncerte i u kazalište, a često zajedno pogledaju i koji film što se zbog kampanje prorijedilo.

“Ne znam bi li me studenti nazvali strogom, ali mislim da sam pravedna. Očekujem od njih razumijevanje i angažman jer je pravo ozbiljna profesija”, kaže Tatjana Josipović.

Ako joj suprug pobijedi, spremna se angažirati u protokolarnim obvezama, a ne bježi ni od humanitarnog rada u svim akcijama koje će zahtijevati njezinu pomoć i angažman. Njihova kći Lana maturantica je matematičke gimnazije.

Vesna Bandić rođena je 1956. godine u Zagrebu, a supruga je upoznala je 1977. godine, dok je studirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti, a on na Fakultetu političkih znanosti.

Romansa je započela na plesnjaku u Studentskom centru, a ubrzo je prerasla u zajednički život u kući Vesnine bake u Preradovićevoj ulici. Vjenčali su se 1981. godine, a ubrzo im se rodila i jedina kći Anamarija, danas studentica matematike, koja je neko vrijeme studirala i medicinu. Kućica u Preradovićevoj ulici bila je i razlog zbog kojeg su se Vesna i Milan rastali 1996. godine, a samo tim manevrom Vesna je mogla otkupiti ruševnu kućicu od 38 kvadrata za 35 tisuća kuna.

Njih dvoje su, naime, već imali stan u Bužanovoj ulici, pa su kuću mogli otkupiti samo ako jedno je od njih bilo bez krova nad glavom. Bandić je, doduše, jednom izjavio da se rastava dogodila zbog dugogodišnje razdvojenosti, no ta se priča pokazala lažnom.

Kako bilo, ponovno su se vjenčali i nastavili zajednički život – bogatiji za jednu nekretninu. O kratkoj rastavi nikada više nisu govorili. Gospođa Bandić 13 je godina radila u projektnom uredu tvrtke TPK, ali ne radi otkako je tvrtka otišla u stečaj devedesetih. U službenoj biografiji Milana Bandića piše da mu je supruga od prije nekoliko mjeseci – u invalidskoj mirovini zbog problema s kralježnicom.

Nekoliko mjeseci ove i prošle godine provela je i u toplicama jer se za operacije kralježaka inficirala bakterijom MRSA.

Vesna Bandić iznimno je samozatajna i svog eksponiranog supruga jako rijetko prati u javnosti. Zajedno su se pojavili na samo nekoliko društvenih događanja i službenih putovanja. U jednom od rijetkih intervjua izjavila je da nikada zajedno nisu bili na godišnjem odmoru, ali da joj to ni najmanje ne smeta, piše Večernji list.

Povratak na Net.hr