IZ POLJSKE I ITALIJE

SALMONELA U JOŠ DVA PROIZVODA! Otkriveni su u barem dva trgovačka centra, istražuju prodaje li se i drugdje

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je javnost o nova dva slučaja salmonele pronađene u proizvodima koji su se prodavali na policama dvaju trgovačkih cenatara.

TERMIČKA OBRADA I HIGIJENA: Kako se zaštititi od salmonele, koji su simptomi i kako se liječi?

NOVI SLUČAJ SALMONELE TRESE HRVATSKU: Opasnu bakteriju otkrili u Konzumovim ćevapima!

Priopćenje ministarstva prenosimo u cijelosti.

Smrznuti pileći file prsa A klasa

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je uslijed pojačanog nadzora veterinarske inspekcije u proizvodu „Smrznuti pileći file prsa A klasa“, 500g, LOT broj 160715255, najbolje upotrijebiti do 14.07.2017., proizvođača Zakłady Mięsne “UNIMIĘS“ Sp. z o. o., ul. Powstańców Styczniowych 932-500 Chrzanó, Poljska, odobrenog broja PL-12030323 WE, proizvedenog za METRO CASH & CARRY, Zagreb, Hrvatska utvrđena bakterija Salmonella serovar enteritidis.

Predmetni proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Veterinarska inspekcija u ovom trenutku provodi inspekcijski nadzor te će ako se utvrdi da je proizvod stavljen na tržište kroz druge trgovačke lance o tome pravovremeno obavijestiti javnost.

Pureća prsa – svježa

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je uslijed pojačanog nadzora veterinarske inspekcije u trgovačkom lancu KAUFLAND HRVATSKA k.d. u proizvodu „Pureća prsa – svježa“, 750g, LOT broj L05176064, rok valjanosti 24.11.2016. proizvođača AIA, S.P.A., Piazzale Apollinare Veronesi 1, 37036 S. Martino, Italija, odobrenog broja 0851M, utvrđena bakterija Salmonella serovar Kentucky.

U tijeku je nadzor veterinarske inspekcije te ukoliko se utvrdi da je proizvod distribuiran i putem drugih trgovačkih lanaca o tome će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedene proizvode !!!

 

Povratak na Net.hr