'SADA ĆEMO VIDJETI DRŽE LI DO VRIJEDNOSTI ILI STRANAČKE STEGE': / Hrvatski suverenisti počeli su prikupljati potpise za Zakon o zaštiti života

'Ovo je prilika da svi oni koji se nazivaju demokršćanima dokažu da su doista spremni štititi ljudski život od njegovog začeća', istaknuo je predsjednih Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović

1.2.2021.
11:54
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatski suverenisti počeli su u ponedjeljak u Hrvatskom saboru prikupljati potpise zastupnika kako bi se nakon dvije godine čekanja raspravio njihov prijedlog Zakona o zaštiti života koji definira da ljudski život počinje u trenutku začeća.

Potrebno im je najmanje 30 potpisa

Pobačaj bi, prema prijedlogu Hrvatskih suverenista, bio moguć samo u slučaju kada je trudnoćom ugrožen život trudnice, uz naglasak na edukaciji, savjetovanju i prevenciji. "Ovo je prilika da svi oni koji se nazivaju demokršćanima dokažu da su doista spremni štititi ljudski život od njegovog začeća”, ističe predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović u priopćenju.

"Sada ćemo vidjeti drže li više do vrijednosti ili stranačke stege, posebno zastupnici HDZ-a čiji se predsjednik toliko boji otvoriti ovu temu da nije ispoštovao ni rok koji mu je Ustavni sud davno propisao da promijeni zakon", poručio je Zekanović.

Hrvatskim suverenistima za stavljanje zakona na dnevni red potrebno je najmanje 30 potpisa zastupnika te apeliraju na sve koji su ikada tvrdili da su za zaštitu života da potpišu inicijativu.

Ističu da je njihov prijedlog zakona u skladu sa znanstvenim pristupom i kršćanskim učenjem te da u potpunosti štiti život. Na snazi je zakon iz 1978. godine zbog čega je Ustavni sud 2017. naložio Saboru da u roku od dvije godine donese novi zakon, a Hrvatski suverenisti podsjećaju da njihov prijedlog čeka na raspravu još od ožujka 2019.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali