ANONIMNE PRIJAVE

SABORSKI ODBOR ZA NACIONALNU SIGURNOST TRAŽIO OČITOVANJE: Je li šef ličke policije završio na ispitivanju jer je istraživao HDZ-ovca Milinovića?

Načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar završio je na ispitivanju u sjedištu Ravnateljstva policije zbog anonimne predstavke, no ona nije imala nikakve veze s Darkom Milinovićem, predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a ličko-senjske županije, članom predsjedništva HDZ-a i kandidatom za župana ličko-senjskog. Odgovorilo je to Ravnateljstvo policije Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Upit saborskog odbora policiji

Odbor je, naime, jučer tijekom dana uputio podnesak policiji, tražeći očitovanje o postupanju prema Podnaru, kao i mogućoj vezi anonimnih optužbi s njegovim navodnim istraživanjem Darka Milinovića, koji je istodobno i potpredsjednik ovog saborskog Odbora.

NAČELNIK POLICIJE ZAVRŠIO NA ISPITIVANJU JER ISTRAŽUJE HDZ-ovca DARKA MILINOVIĆA? Odvjetnica: ‘Satima već pokušavam doći do njega, ali mi brane’

Ravnateljstvo je i Odboru odgovorilo da je Podnar u četvrtak pozvan u Zagreb kako bi dao izjavu zbog pritužbe građana o postupanju policijskih službenika i načelnika Policijske uprave ličko-senjske.

Odvjetnica: Policija je mom klijentu prekršila prava

‘Prilikom pristupanja davanju izjave načelnik Podnar je izjavio kako želi da razgovoru bude nazočna njegova odvjetnica Katja Jajaš te su mu policijski službenici priopćili kako zastupanje odvjetnice u ovom trenutku nije moguće, jer protiv njega nije pokrenut disciplinski postupak nego se radi samo o provjerama navoda iz pritužbe’, objašnjeno je iz Ravnateljstva policije.

No, odvjetnica Jajaš nije se složila s tim obrazloženjem naglašavajući kako svatko ima pravo na odvjetnika u bilo kojem trenutku.

Međutim, Podnar je ipak na kraju ispitan bez nje, a iz Ravanteljstva policije dematiraju da je tijekom tog ispitivanja na bilo koji način maltretiran ili čak mučen.

Što se to događa u PU ličko-senjskoj?

Nakon što je odvjetnica Jajaš upozorila u četvrtak da su njezinom klijentu, načelniku ličko-senjske policije Anti Podnaru, prekršena prava jer je ispitan u Ravnateljstvu policije bez njezine nazočnosti, zaštitu javnosti putem iste odvjetnice zatražio je i ličko-senjski policajac Marko Došen, tvrdeći da se na njega vrši pritisak da prizna nešto što on nije učinio.

Odvjetničku pomoć Došen je zatražio nakon što su ga u prostorijama ličko-senjske policije ispitali policajci koji nisu iz njegove uprave, navodno ga prisiljavajući na priznanje, rekla je Jajaš Hini.

 

Povratak na Net.hr