banner

RADA BORIĆ

SABORSKA ZASTUPNICA KOALICIJE MOŽEMO! PITA: ‘Bi li Oluja izgledala isto da je HDZ morao koalirati s Domovinskim pokretom?’

‘Zamislite – mi 30 godina nakon rata govorimo o pomirenju, o suživotu, a trebali bismo govoriti o zajedničkom životu’, kaže Rada Borić iz lijevo-zelene koalicije Možemo!

Saborska zastupnica koalicije Možemo! Rada Borić u emisiji “Točka na tjedan” televizije N1 komentirala je dobar rejting  lijevo-zelene koalicije u anketi Crodemoskop, a osvrnula se i na proslavu “Oluje” u Kninu.

Prema Crodemoskopu, lijevo-zeleni blok Možemo! postao je treća politička opcija u Hrvatskoj. HDZ je uvjerljivo prvi, dok SDP-u, ali i Domovinskom pokretu popularnost pada.

A ŠTO DA SU DANAS IZBORI? HDZ uvjerljivo prvi, SDP totalno potonuo, a treća opcija je iznenađenje

Ne čudi je pad popularnosti SDP-a i Domovinskog pokreta

“Ne čudi situacija oko HDZ-a, ni SDP-a. Mislim da je čak dio SDP-ovaca glasao za Plenkovića, više u strahu od drugih opcija poput Domovinskog pokreta i Mosta. Ne čudi me ni da popularnost Domovinskog pokreta pada – tako su se okupili ljudi bez prave ideje što bi pokret trebao biti. Oni govore o stvarima koje građanima nisu važne – treba preživjeti koronu, jesen…”, smatra Borić.

Za Domovinski pokret je kazala kako je izrastao na krilima antipolitike prema Andreju Plenkoviću, više nego HDZ-u te smatra kako s iznimno razočarani što HDZ nije morao koalirati s njima.

POTIŠTENI ŠKORO: ‘Za razliku od Možemo! koji sa sedam mandata može što želi, Mosta koji može vladati državom, mi sa svojih 16 ne možemo ništa’

‘Ako prije nisam išla u Knin, sada ne trebam biti prijetvorna’

Na proslavu 25. obljetnice “Oluje” u Kninu nije išla jer, kaže, poziv nije dobila, a i zbog epidemioloških mjera smatra da nije bilo nužno ići. Odlazak bi se, smatra, mogao protumačiti i kao pokušaj političkog profitiranja.

“Ako nisam išla prije ne mislim da trebam biti prijetvorna i ići i ove godine. Svoju bitku protiv posljedica rata odradila sam sa žrtvama, bez obzira na nacionalnost. Vidjela sam kakve su se pljačke vodile uz blagoslov naše policije. Zamislite – mi 30 godina nakon rata govorimo o pomirenju, o suživotu, a trebali bismo govoriti o zajedničkom životu”, kazala je Borić na N1.

Ipak, smatra da je i ova zakašnjeli prvi korak dobar, ali je i postavila pitanje koje se logično nameće.

“Bi li ovogodišnja proslava Oluje izgledala isto da je HDZ morao koalirati s Domovinskim pokretom”, zapitala se Borić.

RADA BORIĆ PONOVILA KAKO ĆE BITI ŽESTOKA, ALI KONSTRUKTIVNA OPORBA: ‘Ne želimo biti pernari; ovo nije uspjeh samo nas iz platforme’

Povratak na Net.hr