DEFINIRANI I DOGAĐAJI

SABOR OPET POKROVITELJ KOMEMORACIJE NA BLEIBURGU: Jandroković se sastao s biskupima i Počasnim vodom, zna se i datum

Hrvatski sabor i ove će godine biti pokrovitelj središnje komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta koja će se uz epidemiološke mjere održati 15. svibnja

Kao i ranije, Hrvatski će sabor i ove godine biti pokrovitelj obilježavanja središnje komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora, Gordana Jandrokovića. Jandroković je održao radni sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije, monsinjorom Jurom Bogdanom, vojnim ordinarijem, monsinjorom Zdenkom Križićem, biskupom gospićko-senjskim i generalnim tajnikom, Krunoslavom Novakom i Tomislavom Markićem, nacionalnim ravnateljem Dušebrižništva za Hrvate u inozemstvu. Na sastanku su bili i predstavnici Počasnog bleiburškog voda, Milan Kovač i Božo Vukušić, javlja N1.

Navodi se da su sudionici sastanka razgovarali su o ovogodišnjem obilježavanju središnje komemoracije te definirali program događaja. “Vodeći računa o složenoj epidemiološkoj situaciji, komemoracija će se održati 15. svibnja, na sličan način kao i prošle godine. Prema programu, predviđeno je polaganje vijenaca i molitva na Lojbaškom polju kod Bleiburga u nazočnosti hrvatskog veleposlanika u Austriji, polaganje vijenaca i odavanje počasti žrtvama kod Središnjeg križa na zagrebačkom groblju Mirogoj i sveta misa koja će se služiti u Svetištu hrvatskih mučenika u Udbini, sukladno prijedlogu Hrvatske biskupske konferencije.

Zaključno, sugovornici su se složili kako će u idućem razdoblju, prateći razvoj epidemiološke situacije, preciznije razraditi cjelokupni program obilježavanja komemoracije te o tome pravodobno izvijestiti javnost”, priopćeno je.

Povratak na Net.hr