''BILI SMO ŠOKIRANI' / Netko krade fotografije sa nadgrobnih spomenika na splitskom groblju: 'Ovo mi je samo rane raskopalo. Zašto bi netko ukrao njezinu sliku?'

Događaj su potvrdili u Groblju Lovrinac i u splitskoj policiji. Iz policije su kazali da su dobili već nekoliko prijava o takvim oskvrnućima

15.10.2021.
20:11

Početkom listopada jedna splitska obitelj doživjela je oskvrnuće nadgrobnog spomenika jednog od člana svoje obitelji. Naime, uputili su se na Lovrinac kako bi uredili grob i promijenili cvijeće, a kad su došli do groba uočili su da je na nadgrobnom spomeniua nedostajala fotografija jedne članice obitelji, piše Slobodna Dalmacija.

Događaj su potvrdili u Groblju Lovrinac i u splitskoj policiji. Iz policije su kazali da su dobili već nekoliko prijava o takvim oskvrnućima.

'Ovo mi je samo rane raskopalo'

''Bili smo šokirani jer je nedostajala jedna od četiri slike, koja je pripadala mlađoj ženskoj osobi iz naše obitelji. Točno su se vidjeli tragovi na kamenu kako je netko pokušavao kacavidom skinuti njezinu sliku i u tome uspio. Pogledali smo oko groba da nije slučajno slika bačena, ali nigdje je nismo našli. Odmah smo zvali fotokeramičara kako bi ponovno napravio fotografiju, a kada smo mu ispričali što se dogodilo, kazao nam je da su ga u zadnje vrijeme zvale brojne obitelji da im ponovno izradi slike jer su ukradene. Rekao nam je da je riječ sve redom o fotografijama mlađih ženskih osoba'', ispričala je za Slobodnu Dalmaciju članica obitelji koja je ostala šokirana.

Osim spomenutog slučaja, još jedan Splićanin je kazao da mu je s groba kćeri ukradena njezina fotografija, i to dvaput. ''Ovo mi je samo rane raskopalo i više boli nego na početku. Cijelo vrijeme vrtim film, pitam se zašto bi netko ukrao njezinu sliku'', rekao je.

'Problem' koji traje više od godinu dana

Direktor Groblja Lovrinac, Petar Rodić, kazao je da se s tim problemom bore više od godinu dana. 'Skrenuli smo pozornost i našim čuvarima, ali i policiji koja je nedavno imala neke indicije oko takvih krađa. Nažalost, akcija nije rezultirala hvatanjem počinitelja. Ne znam uopće kako bih nazvao tu osobu koja krade fotografije i koje riječi upotrijebiti. Malo je reći monstrum'', poručio je.

Splitska policija je kazala da je upoznata sa situacijom te da je na području gradskog groblja od početka godine prijavljeno 14 različitih oštećenja na grobnicama.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali