Ruža Tomašić oštro uzvratila na kritike: 'To je bezobrazluk'

Nakon što je Joseph Daul, predsjednik Europske pučke stranke, asocijacije kojoj pripada i HDZ, izjavio kako Ruža Tomašić ne može biti na listi HDZ-a na izborima za Europski parlament, za komentar takvog razvoja događaja zamolili smo prozvanu Ružu Tomašić, koja se trenutno nalazi u Sydneyu u Australiji. To je bezobrazno, ocijenila je.

“To je HDZ-ov problem, a ne moj problem”, kao iz topa je izjavila europska parlamentarka i predsjednica HSP dr- Ante Starčević. Ruža Tomašić. “Ja mogu ići i samostalno u izbore za Europski parlament”, dodala je.

Podsjetimo, Ruža Tomašić prošle je godine izabrana u Europski parlament na listi HDZ-a. Joseph Daul, predsjednik Europske pučke stranke, asocijacije kojoj pripada i HDZ, izjavio je u nedavnom intervjuu Večernjem listu da ona ne može ponovno na izbore ići na listi HDZ-a. Vrlo je jasno kazao da kandidati koji se nalaze na listi Europske pučke stranke moraju dijeliti europske vrijednosti osnivača Europske unije, koje nisu u skladu s vrijednostima euroskeptika.

“Kandidati koji su na listi Europske pučke stranke moraju braniti naše vrijednosti, a oni koji to ne mogu moraju biti na nekoj drugoj listi. I ljudi s naše liste moraju se pridružiti našoj političkoj grupi u Europskom parlamentu”, rekao je Daul i još jednom naglasio da kandidatura Ruže Tomašić na listi stranke koja je dio Europskih pučana nije moguća.

Ruža Tomašić ocijenila je, pak, da je bezobrazno da se netko izvana miješa u to kako se u jednoj državi ide na izbore. “Daul nema pojma kako izgleda politička situacija u nas i držim da nije umjesno da se miješa”, kazala je za Danas.hr.

Povratak na Net.hr