TKO BI OVO OČEKIVAO?

RUŽA TOMAŠIĆ NAPUŠTA EU PARLAMENT, ZAMIJENIT ĆE JE LADISLAV ILČIĆ: ‘Usrećit ću neke ljude, mandat neću odraditi do kraja’

Unatoč uspjehu Tomašić svoj mandat neće odraditi do kraja te će ju u EU parlamentu zamijeniti Ladislav Ilčić

Uspjeh Ruže Tomašić u Europskom parlamentu ne može se osporiti jer je zbog nje ukinula zabrana izlova plave ribe u Jadranu. No, ona ipak iz EU parlamenta odlazi, najavila je u Dnevniku Nove TV. Tomašić je postigla to da Europska komisija odustane od uvođenja kvota, što znači da se ulov male plave ribe u Jadranskom moru neće ograničiti. Inače, komisija je kvotama htjela ograničiti ulov na 50.000 tona ribe na Jadranu, a primjerice samo Hrvatska lovi 60.000 tona. Ruža Tomašić tvrdi da će se ovom odlukom sačuvati 10.000 radnih mjesta.

“Komisija je pokušavala razgovarati samnom da promjenim mišljenje. Rekla sam da sam razgovarala s ribarima i znanstvenicima i da oni nisu u pravu da sam ja u pravu i nema šanse da ću odustati. Oni su rekali da im je glavna zaštita ribljeg fonda, a svima nam je važna zaštita ribljeg fonda, ali isto tako i socio-ekonomski utjecaj koji ne možemo poremetiti”, kazala je Tomašić u Dnevniku Nove TV.

Mandat neće odraditi do kraja

Unatoč uspjehu ona svoj mandat neće odraditi do kraja te će ju u EU parlamentu zamijeniti Ladislav Ilčić.

“Usrećit ću neke ljude, neću odraditi mandat do kraja, 30. lipnja 2021. je moj zadnji dan u Europskom parlamentu”, rekla je europarlamentarka.

 

Povratak na Net.hr