ODNOSI S RUSIJOM

‘POSTAVILI SU MI TO PITANJE…’: Ruski veleposlanik objasnio zašto je na presici govorio o Agrokorovim kreditima

Rusija je spremna surađivati sa svim hrvatskim poduzećima koja žele razvijati trgovinske i gospodarske veze s Rusijom, uključujući Agrokor, kazao je danas veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Anvar Azimov.

U priopćenju je veleposlanik Azimov izrazio dvojbu povodom postojećih nagađanja u hrvatskim medijima vezanih za ruski odnos s Agrokorom.

RUSIJA BLOKIRALA UVOZ IZ HRVATSKE: Od prehrambenih tvrtki u Rusiju mogu samo dvije!

‘Tijekom konferencije za medije od 10. veljače bilo mi je postavljeno pitanje o spremnosti Rusije da odobri nove kredite Agrokoru. To nije pitanje za mene, nego ulazi u sferu komercijalnih dogovora Agrokora i Sberbanka. Ja sam istaknuo u svom intervju kako ruska strana polazi od toga da će Agrokor otplatiti svoj dug prema Sberbanku. Spremni smo surađivati sa svim hrvatskim poduzećima, uključujući Agrokor, koja žele razvijati trgovinske i gospodarske veze s Rusijom’, navodi se u izjavi.

RUSKI VELEPOSLANIK PORUČIO TODORIĆU: ‘Dali smo vam puno kredita, ali više ne planiramo pomagati Agrokoru!’

AGROKOR ODGOVARA RUSKOM VELEPOSLANIKU: Trenutno nema zahtjeva preme ruskim bankama

Veleposlanik Azimov u petak (10. veljače) u Zagrebu je izjavio da očekuje da će Agrokor ispuniti sve svoje obveze vezane uz vraćanje kredita ruskim bankama te da se trenutačno ne razmatra odobravanje novog kredita toj kompaniji, ali ako ona to zatraži, tada će to biti razmotreno u kontekstu financijskih teškoća u kojima se nalazi.

‘Mi smo više puta dali financijsku pomoć Agrokoru putem kredita, smatrajući da će to kreditiranje pomoći stabiliziranju rada te tvrtke. Ne razmatra se pitanje davanja novog kredita Agrokoru. Polazimo od toga da će Agrokor ispuniti sve svoje obveze vezano uz vraćanje kredita u Rusiji’, kazao je Azimov na tiskovnoj konferenciji posvećenoj stanju i perspektivi razvoja rusko-hrvatskih odnosa.

‘Ako se Agrokor ponovno obrati Sberbanku radi kredita, to će pitanje biti razmotreno, ali u kontekstu tih financijskih teškoća u kojima se trenutačno nalazi ta tvrtka’, istaknuo je tada.

Povratak na Net.hr