banner

OPET ONI

RUSI ŽELE INU? Nacional tvrdi kako će naftni gigant tražiti pomoć Zorana Milanovića

Prema navodima Nacionala, ruski Rosnjeft zainteresiran je za kupnju MOL-ovih dionica Ine

Ruska naftna kompanija Rosnjeft zainteresirana je za kupnju MOL-ovih dionica Ine. Ruski će naftni div, piše Nacional pozivajući se na ruske izvore iz naftnih krugova, pokušati iskoristiti dolazak Zorana Milanovića na Pantovčak kako bi realiziralo svoj plan da umjesto hrvatske vlade realizira kupnju paketa dionica Ine koje trenutačno posjeduje MOL.

Nacional navodi i kako postoji ogućnost da predstavnici Rosnjefta izravno i službeno kontaktiraju Milanovića već u prvim tjednima njegova mandata kako bi mu obrazložili svoje planove.

Izvori Nacionala tvrde kako predstavnici Rosnjefta smatraju kako MOL-ov udio u Ini vrijedi 800 milijuna eura, dok ih predstavnici MOL-a vrednuju tri milijarde eura. Interes Rosnjefta za Inu traje godinama, tako je još 2017. glavni direktor Rosnjefta Igor Sečina kazao kako žele ući u Inu te kako točno znaju što treba napraviti s rafinerijama u Sisku i Rijeci.

RUSKI VELEPOSLANIK U HRVATSKOJ: ‘Nikad se nisam susreo s Todorićem. Milanović? Putin je poslao toplu čestitku…’

Putinov poziv u Moskvu

U svakom slučaju, bit će zanimljivo pratiti kakav će biti stav novog predsjednika prema eventualnom ruskom ulasku u Inu. Ruski je predsjednik Vladimir Putin ranije pozvao Milanovića na vojnu paradu u Moskvu povodom proslave 75. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu. Milanović je kazao kako će taj poziv vrlo vjerojatno prihvatiti.

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov u intervjuu za RTL nedavno je istaknuo kako je Putin Milanoviću poslao toplu čestitku povodom izbora za hrvatskog predsjednika. “Spremni smo proširiti naš politički dijalog, naše gospodarske i investicijske odnose”, kazao je tada Azimov.

Povratak na Net.hr