ROŠADA NA DESNICI: / Zlatko Hasanbegović ulazi u Domovinski pokret, a Miroslav Škoro planira značajan pomak prema centru

Zlatko Hasanbegović gasi Blok za Hrvatsku i ulazi u Domovinski pokret Miroslava Škore

16.7.2020.
12:49
Patrik Macek/PIXSELL

Nakon završenih parlamentarnih izbora, predizborni koalicijski partneri Domovinski pokret Miroslava Škore i Blok za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića trebali bi se uskoro ujediniti. Pritom bi Blok za Hrvatsku, iako su na političkoj sceni tek osam mjeseci, prestao postojati, a svi bi se njegovi članovi priključili Domovinskom pokretu ako to žele, javlja Novi list.

Prema pisanju lista, dogovoreno je da će Hasanbegović biti koordinator Domovinskog pokreta za Zagreb, pa je moguće da bi iduće godine na lokalnim izborima mogao biti kandidat stranke za gradonačelnika.

Hasanbegović i ljudi iz Domovinskog pokreta zaključili su da nema smisla da obje stranke paralelno egzistiraju i time zbunjuju svoje birače.

Politički rebranding

Iako u Domovinskom pokretu namjeravaju i dalje predizborno koalirati s Hrvatskim suverenistima, u Škorinoj se stranci namjeravaju drukčije politički brendirati. Naime, jedan od važnih ciljeva Domovinskog pokreta bit će skidanje sa sebe etikete ekstremnih desničara.

"Mi to niti dosad nismo bili, Domovinski pokret nije širio mržnju ni prema kome. Sada ćemo se još jasnije pozicionirati tako da desnije od nas budu i Hrvatski suverenisti i Most. Ni protiv jednih, ni drugih nemamo ništa, ali prepuštamo im prostor desniji od Domovinskog pokreta", rekao je jučer dužnosnik Škorine stranke za Novi list.

Što se tiče Hrvatskih suverenista, stranke koje ih čine, poput HKS-a i Hrasta, također su blizu gašenja. "Mi ćemo nastaviti nastupati isključivo kao Hrvatski suverenisti. Ozbiljno razmišljamo o fuziji naših stranaka, ali o dinamici je zasad prerano govoriti", rekao je za Novi list saborski zastupnik Hrvoje Zekanović.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen