Play ponuda

Rončević došepao do suda

shimmer fallback

Bivši ministar obrane i policije Rončević i njegov državni tajnik Bačić očitovat će se danas o optužnici koju je protiv njega podignuo Uskok zbog 'afere kamioni'.

12.1.2010.
12:58
Play ponuda

Krešimir Vilajtović, odvjetnik Berislava Rončevića najavio je kako će pred optužnom vijeću Županijskog suda u Zagrebu kojim predsjeda Ivan Turudić osporavati optužnicu jer "u njoj nisu navedeni bitni elementi kaznenog djela koja se Rončeviću im se stavlja na teret".

Odvjetnik Ive Bačića, Ivo Farčić smatra da je optužnica manjkava, međutim, kako se radi o tajnom postupku, ne mogu iznositi više detalja o optužnici.

Podsjetimo, Rončeviću i Bačiću se stavlja na teret da su pri nabavi vojnih kamiona za Ministarstvo obrane 2004. godine izravnom pogodbom sa tvrtkom Eurokamion kupili 39 vozila koja su bila skuplja za čak 10 milijuna kuna od onih koje je na poništenom javnom natječaju ponudila tvrtka Man.

Rončević se na sudu pojavio nešto prije devet sati uz pomoć štaka, s obzirom da se još oporavlja od operacije sportske ozljede koja se zbila prije nekoliko mjeseci.

Play ponuda
Play ponuda