MOĆI ĆETE GA POSJETITI

RIMAC PREDSTAVIO SPEKTAKULARNI NOVI KAMPUS: Od frizera i skloništa za životinje do urbane močvare; Objavljen i video

Za razliku od većine lokacija u automobilskoj industriji, gdje su postavljene visoke ograde i razina tajnosti, Rimac Kampus bit će otvoren za javnost, a interakcija posjetitelja, gostiju, znatiželjnika i zaposlenika je poželjna i dobrodošla

Proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih sustava za električne automobile, Rimac Automobili, predstavio je projekt svog novog tehnološki naprednog sjedišta, koje uključuje testnu stazu, smještajne kapacitete i muzej, priopćila je tvrtka.

Već dulje vrijeme Rimac pokušava pronaći lokaciju na koju bi smjestio svoje pogone dok se kampus ne završi.

MATE RIMAC SELI TVRTKU: ‘Na žalost, neke stvari idu dosta sporo pa i dalje moramo ‘krpati’ i pronalaziti polurješenja’

U deset godina prerasli su iz projekta u garaži u tvrtku koja zapošljava već 1000 ljudi. Danas tvrtka razvija i proizvodi vlastite automobile i tehnologiju, kao i sustave elektropogona za brojne svjetske proizvođače automobila te su danas jedna od istaknutih tvrtki u usponu u automobilskoj industriji, koja je u tranziciji prema električnoj budućnost, ističu u priopćenju.

 

Planirana izgradnja do 2023.

Upečatljiv kompleks, koji je dizajnirao poznati hrvatski arhitektonski ured 3LHD, utjelovit će sve Rimac-vrijednosti”, pišu i objašnjavaju kako će novi kompleks biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će tvrtki da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sustava za brojne globalne automobilske kompanije.

Nova lokacija, utemeljena na ideji stvaranja najboljeg mogućeg radnog okruženja za zaposlenike iz cijelog svijeta, nalazi se samo nekoliko kilometara od trenutnog sjedišta Rimac Automobila i nalazi se na zemljištu od 200.000 m², dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m². Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine.

Mate Rimac je želio da novo sjedište njegove tvrtke utjelovljuje ne samo karakter brenda već i karakter zaposlenika. Prostori su dizajnirani da bi bili prijateljski, otvoreni i topli, s dodanim elementima zabave. Istodobno, sukladno statusu tvrtke kao tehnološkog predvodnika, bit će moderni, osvijetljeni i nadahnuti prirodnim okruženjem.

Od frizera do skloništa za životinje

Kampus će sadržavati i poneke neočekivane elemente, poput skloništa za životinje, frizera, veterinarsku ambulantu i uzgoj vlastite hrane, ali mi nismo nikad bili konvencionalni, pa i kampus reflektira naš pristup koji je drugačiji od većine. Kampus je naša odskočna daska za planirani rast u sljedećem desetljeću i nakon toga, jer nas ojačava kao proizvođača hiperautomobila i Tier 1 dobavljača komponenti elektropogona i sustava vozila za velike proizvođače automobila”, ističu iz tvrtke.

Za razliku od većine lokacija u automobilskoj industriji, gdje su postavljene visoke ograde i razina tajnosti, Rimac Kampus bit će otvoren za javnost, a interakcija posjetitelja, gostiju, znatiželjnika i zaposlenika je poželjna i dobrodošla.

Arhitekti su inspiraciju za oblikovanje kampusa crpili iz više izvora, uključujući oblik i kretanje Rimčeva hiperautomobila – C_Two, kao i samu brzinu, opisuju iz Rimac Automobila. U skladu s fokusom brenda na upečatljiv dizajn, inovacije i održivost, novi će kompleks sadržavati puno pametnih i jedinstvenih značajki. Među njima su “urbana močvara” i livade, kao i vrt na krovu restorana. Dodatni element kompleksa bit će i smještajni kapaciteti. Umjesto klasičnog hotela za smještaj posjetitelja i novih zaposlenika, predviđen je niz pojedinačnih “kapsula” koje će se stopiti sa šumskim okruženjem”, dodaju.

Prostor za rast

S obzirom na brz rast kompanije, lokacija je projektirana tako da se s vremenom može proširiti, a da se i dalje stapa sa svojim prirodnim okruženjem.

Dugoročno gledano, nova će lokacija primiti više od 2500 zaposlenika, što premašuje sadašnji broj zaposlenih za više od 100%. Stoga je lokacija podijeljena na dva različita područja. Prva je zgrada sjedišta kompanije, gdje će se nalaziti glavne funkcije, upravljanje te istraživanje i razvoj, kao i uredi Greypa, tvrtke za proizvodnju električnih bicikala, koju je također osnovao Mate Rimac.

 

Povratak na Net.hr