POLITIČKI ANALITIČAR

RIMAC: “Ovo je drugi put da Grmoja optužuje bez konkretnih argumenata”

Ovo je već drugi put da glasnogovornik Mosta izlazi s optužbama bez konkretnih argumenata, kazao je za HRT politički analitičar Ivan Rimac komentirajući izjave Nikole Grmoje kako postoje indicije da je Božo Petrov bio praćen nakon izbora.

Rimac je kazao kako je prva Grmojina optužba bila ona kada je kazao da SDP vrbuje neke članove Mosta da pređu k njima. Rimac je dodao da se nada da će istraga pokazati jesu li optužbe opravdane, a ako nisu da će se jasno dati do znanja da je takav oblik komunikacije neprihvatljiv, pa i kažnjiv.

Modaliteti nadzora nad tajnim službama nisu do kraja razriješeni, modaliteti po kojima bi javnost imala kontrolu nad njima.

GRMOJA: “U Sabor je stigla anonimna prijava da je Ostojić naredio praćenje Petrova”

“Teško da možemo znati što je istina, a što su lijepe želje nekih ljudi koji misle da su toliko važni da ih se stalno prati”, izjavio je Rimac i dodao da ponašanje tri politička bloka oko sastavljanja vlade pokazuju izvjesnu političku nekulturu.

Dezinformacije

“Nemamo redovitih jasnih izvještavanja medija o tome što je postignuto. Novinari trče od jednog do drugog”, kazao je Rimac i dodao da pritom ima cijeli niz dezinformacija.

Politički analitičari pa i analitičari upravnih procesa kažu da ako ne želite nešto riješiti osnujete komisiju.

“‘Status quo’ odgovara objema stranama jer je mnogo aspiranata na pojedina mjesta”, naglasio je analitičar Rimac za HRT.

OSTOJIĆ ODRJEŠIT: Petrov nije bio praćen ni prisluškivan, pozivam ga da se suočimo

PETROV O PRAĆENJU: “USKOK me nije pozvao na ispitivanje”

Povratak na Net.hr