ODALE IH NADZORNE KAMERE

RIJEŠEN SLUČAJ PALEŽI UBEROVOG AUTOMOBILA? Policija pritvorila četvoricu osumnjičenika, među njima i taksisti

Zagrebačka policija je priopćila da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad četiri osumnjičene osobe starosti 28, 33, 39 i 40 godina.

Pod sumnjom su da su ‘počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu 36-godišnjaka. Sumnja se da su prišli zaustavljenom vozilu u kojem je sjedio 36-godišnjak kojeg su točno neutvrđenim predmetima u obliku palica počeli udarati po vozilu pri čemu su nanijeli mehanička oštećenja u vidu razbijanja stakla da bi potom kroz nastale otvore u unutrašnjost vozila ubacili najvjerojatnije zapaljenu signalnu baklju tzv. bengalku.

Uslijed navedenog došlo je do zapaljenja tkanine sjedišta i razvijanja otvorenog plamena koji se proširio na unutrašnjost i stražnji vanjski dio vozila, a istovremeno su neutvrđenim oštrim predmetom probili i razrezali gume automobila’, stoji u priopćenju policije.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeto je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

RAT TAKSISTA NA ZAGREBAČKIM ULICAMA? Maskirani napadači zapalili vozaču Ubera auto, jedva je izvukao živu glavu

Među napadačima i taksisti?

Kako piše Jutarnji list, među osumnjičenima za ovaj napad ima i zagrebačkih taksista. Zbog toga je moguće pretpostaviti da je motiv napada konkurencija koju Uber predstavlja taksistima, no policija to još uvijek nije potvrdila.

Uberovi partneri-vozači: “Uber podjednako koriste i građani, ali i turisti”

‘UBER KRŠI USTAV!’: Ogorčeni taksisti traže zabranu Ubera u Hrvatskoj, nabrojali zbog čega to traže

Policija je muškarce privela nakon što su pregledane snimke s kamera videonadzora, na kojima se navodno vidjelo kako su muškarci bili maskirani te da su nakon bijega ušli u automobil marke VW Passat s taksi oznakama, čiji je vlasnik Damir L., navodno taksist sa zagrebačke Savice.

Sumnja se da su Uberov automobil napali nakon što su do njega došli pješice, a svoje su automobile parkirali u blizini Hypo centra. Jutarnji piše da je policija muškarce locirala i po signalu njihovih mobitela, koji je u vrijeme napada lociran baš na tom području. Čini se da su dvojica osumnjičenih policiji poznati i od ranije.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr